Hotii din India au inceput sa fure ceapa pe fondul cresterii explozive a pretului legumelor

PNL

Un camion care transporta ceapa in valoare de 30.000 de dolari a fost golit de hoti in India, tara unde in ultima vreme au avut loc mai multe infractiuni similare pe fondul cresterii explozive a pretului la ceapa, o leguma care este un produs de baza in India, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

Din cauza ploilor care au afectat culturile de vara, pretul unui kilogram de ceapa a crescut pana la 100 de rupi (1,40 dolari) de la 20 de rupi luna trecuta. In aceste conditii Guvernul de la New Delhi a decis sa interzica exporturile de ceapa si sa comande importuri.

In aceste conditii, un camion incarcat cu 40 de tone de ceapa, cu o valoare de 2,2 milioane rupi (30.000 de dolari), care a plecat din statul Maharashtra si trebuia sa ajunga in statul Uttar Pradesh pana la data de 22 noiembrie a fost gasit golit la o distanta de cateva sute de kilometri in statul Madhya Pradesh din centrul Indiei.

“Am arestat trei persoane din staff-ul transportatorului care sunt responsabili de acest furt. Acestia au recunoscut ca au vandut cea mai mare parte din ceapa si au ascuns restul. Avand in vedere cat de scumpa este in prezent ceapa, prioritatea noastra este sa recuperam marfa”, a declarat ofiterul de politie Gajendra Kanwar.

Pe fondul deficitului de ceapa de pe piata, mai multe astfel de furturi au fost raportate in ultime saptamana. Miercuri, cinci saci de 50 de kilograme de ceapa au fost furati dintre-un magazin de legume din statul Gujarat, iar un incident similar a fost raportat in statul Bengalul Occidental. Un proprietar al unui magazin de legume care a fost victima hotilor a dezvaluit ca infractorii au preferat sa fure sacii cu ceapa in timp ce casa de marcat a scapat neatinsa.

Pretul la ceapa este un subiect sensibil din punct de vedere politic in India, unde in trecut cresterea preturilor a provocat caderea unor guverne locale si proteste de amploare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1