Hotul striga „Hotii!”. Chereches ataca Glasul Maramuresului, acuzand articole platite din banii Consiliului Judetean

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primarul Catalin Chereches lanseaza un nou atac la adresa presei maramuresene. Ultima tinta aleasa este cotidianul Glasul Maramuresului. Deranjat de publicarea unui articol legat de Casa Tineretului din Baia Mare, Chereches da frau liber vorbelor, acuzand faptul ca materialul e platit din bugetul Consiliului Judetean pentru a defaima Consiliul Local Baia Mare.

“Consider ca banii Consiliului Judetean trebuie folositi nu pentru a plati niste articole pe prima pagina intr-un ziar care devine din ce in ce mai mic si care se numeste Glasul Maramuresului, astazi. Nu stiu de ce se numeste Glasul Maramuresului, pentru ca intotdeauna vorbitul tine si de auz, si daca nu auzi, nu poti sa vorbesti.

Ideea este ca mi se pare ca e un lucru usor rusinos (cacofonia urmatoare nu ne apartine, n. red.) ca Consiliul Judetean sa plateasca articole prin care sa denigreze Consiliul Local. Atat! Dar daca ma apuc eu, nu sa platesc, ci sa scriu gratis, doar ceea ce stiu eu sa scriu, nu sa comand altora, ca nici 10% nu stiu sa scrie cat stiu eu sa scriu, dupa aceea o sa stea lumea pe la Mistique si o sa bea toata noaptea de suparare si durere”, a declarat Chereches, facand aluzie evidenta la amicitia dintre presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, si patronul localului amintit anterior.

In replica, Ioan Buda Tetu, redactor sef al cotidianului Glasul Maramuresului, se arata mirat de afirmatiile primarului baimarean, in contextul in care mai multe informatii publicate in articol, precum si delaratia presedintelui Gabriel Zetea referitoare la proiectul legat de Casa Tineretului au fost transmise de catre Consiliul Judetean Maramures intregii prese din judet, sub forma unui comunicat de presa.

“Nu a fost niciun articol platit. Zetea si-a exprimat nemultumirea, intr-un comunicat de presa. Cand doi se cearta, e ‘hrana’ pentru ziaristi. Mai ales daca sunt persoane publice. Neintelegerile lor nu ne privesc direct. Daca nu pot hotari soarta unei constructii, nu e treaba noastra. Acolo sunt orgolii ale unuia si altuia.

Problema lui (se refera la Chereches, n. red.) e ca nu il bagam in seama. La el e vorba doar de spuse, nu si de fapte. Daca dam o anumita nota (articolelor, n. red.), nu e multumit. Ii place doar presa care ii canta in struna. Articolul (care l-a deranjat pe Chereches, n.red.) a fost de interes pentru cititori. A starnit reactii. Noi ii multumim ca ne citeste ziarul”, spune Ioan Buda Tetu.

Acuzele primarului Catalin Chereches referitoare la bani scursi din Consiliul Judetean Maramures catre presa, pentru achitarea unor polite politice, prin publicarea anumitor articole, surprind nu atat prin seninatatea cu care au fost rostite sau lipsa dovezilor. Uluitor este ca tocmai Catalin Chereches vorbeste despre articole platite in presa, chiar din bani de la bugetul statului, prin care persoane publice, in special din politica sau administratie, sunt atacate.

Este de notorietate faptul ca edilul baimarean s-a folosit pana acum el insusi de aceste metode (si de aceea le descrie cu lux de amanunte). Inclusiv persoane din conducerea publicatiei ZiarMM au fost defaimate prin articolele platite de Chereches. E suficient sa amintim de un material publicat in urma cu doi ani de Graiul Maramuresului, despre care redactorul sef al cotidianului a admis atunci ca a fost comandat si platit de primarul Baii Mari.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole