Huawei a devenit al doilea producator mondial de smartphones, devansand Apple

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vanzarile mondiale de smartphones au crescut cu 2% in al doilea trimestru al acestui an, iar grupul chinez Huawei a devansat, in premiera, Apple, devenind al doilea producator mondial de smartphones, potrivit unui raport publicat marti de firma de cercetare de piata Gartner, informeaza AGERPRES.

Potrivit Gartner, in perioada aprilie-iunie 2018, la nivel mondial au fost vandute 374 milioane smartphones. Samsung ocupa in continuare pozitia de lider in clasamentul producatorilor de smartphones, cu o cota de piata de 19,3%, in scadere totusi cu 3,3 puncte fata de perioada similara a anului trecut. In schimb, cota de piata a Huawei a crescut cu 3,5 puncte si a ajuns la 13,3% din piata mondiala.

“Vanzarile de smartphones Huawei au crescut cu 38,6% in trimestrul al doilea. Huawei continua sa adauge functionalitati inovatoare smartphoneurilor sale si sa isi extinda portofoliul pentru a acoperi segmente mai largi de consumatori”, a declarat directorul de cercetare de la Gartner, Anshul Gupta.

Pe locul al treilea in topul mondial al producatorilor de smartphones se afla grupul american Apple, a carui cota de piata a scazut cu 0,2 puncte procentuale, pana la 11,9%. Urmeaza Xiaomi, cu o cota de piata de 8,8%, in crestere fata de cea de 5,8% din al doilea trimestru al anului trecut.

Anshul Gupta precizeaza ca o competitie crescuta din partea producatorilor chinezi precum si asteptarile mai mari ale consumatorilor pun presiuni pe Apple sa ofere o valoare mai mare pentru telefoanele sale premium marca iPhone.

Pe piata sistemelor de operare pentru smartphones, sistemul Android si-a majorat avansul fata de rivalul iOS in al doilea trimestru al anului, controland 88% din piata fata de 11,9% in cazul iOS.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *