Huawei a devenit al doilea producator mondial de smartphones, devansand Apple

Vanzarile mondiale de smartphones au crescut cu 2% in al doilea trimestru al acestui an, iar grupul chinez Huawei a devansat, in premiera, Apple, devenind al doilea producator mondial de smartphones, potrivit unui raport publicat marti de firma de cercetare de piata Gartner, informeaza AGERPRES.

Potrivit Gartner, in perioada aprilie-iunie 2018, la nivel mondial au fost vandute 374 milioane smartphones. Samsung ocupa in continuare pozitia de lider in clasamentul producatorilor de smartphones, cu o cota de piata de 19,3%, in scadere totusi cu 3,3 puncte fata de perioada similara a anului trecut. In schimb, cota de piata a Huawei a crescut cu 3,5 puncte si a ajuns la 13,3% din piata mondiala.

“Vanzarile de smartphones Huawei au crescut cu 38,6% in trimestrul al doilea. Huawei continua sa adauge functionalitati inovatoare smartphoneurilor sale si sa isi extinda portofoliul pentru a acoperi segmente mai largi de consumatori”, a declarat directorul de cercetare de la Gartner, Anshul Gupta.

Pe locul al treilea in topul mondial al producatorilor de smartphones se afla grupul american Apple, a carui cota de piata a scazut cu 0,2 puncte procentuale, pana la 11,9%. Urmeaza Xiaomi, cu o cota de piata de 8,8%, in crestere fata de cea de 5,8% din al doilea trimestru al anului trecut.

Anshul Gupta precizeaza ca o competitie crescuta din partea producatorilor chinezi precum si asteptarile mai mari ale consumatorilor pun presiuni pe Apple sa ofere o valoare mai mare pentru telefoanele sale premium marca iPhone.

Pe piata sistemelor de operare pentru smartphones, sistemul Android si-a majorat avansul fata de rivalul iOS in al doilea trimestru al anului, controland 88% din piata fata de 11,9% in cazul iOS.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1