Huawei a dezvaluit propriul sistem de operare – HarmonyOS – pentru a concura cu Android

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Huawei a prezentat vineri propriul sistem de operare, in conditiile in care se confrunta cu amenintarea pierderii accesului la sistemele Android, cu care sunt echipate tabletele si smartphone-urile grupului chinez de telecomunicatii, pe fondul escaladarii tensiunilor comerciale dintre SUA si China, transmit BBC, Reuters si AFP, informeaza AGERPRES.

Huawei este cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii din lume si al doilea producator de smartphone-uri la nivel global.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, presedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane sa desfasoare comert in telecomunicatii cu companii straine considerate periculoase pentru securitatea nationala, o masura ce vizeaza in special Huawei, gigantul chinez de telecomunicatii, considerat “oaie neagra” de catre Washington.

Richard Yu, director in cadrul Huawei, a anuntat la o conferinta de presa desfasurata in orasul Dongguan, ca noul sistem, numit HarmonyOS sau HongMeng in chineza, “va aduce lumii mai multa armonie si avantaje”. “Harmony OS este complet diferit de Android si iOS”, a adaugat Yu, referindu-se la sistemele de operare dezvoltate de Google si Apple. In orasul Dongguan din sudul Chinei Huawei a construit un campus extravagant, inspirat din orasele europene.

Mult asteptatul soft este considerat crucial pentru supravietuirea Huawei daca nu va mai avea acces la Android, sistem de operare al Google.

Prima versiune a sistemului de operare va fi lansata anul acesta pe unele produse Huawei iar in urmatorii trei ani pe toate dispozitivele companiei.

Deocamdata, Huawei va folosi Android pentru telefoanele sale mobile inteligente. Initial HarmonyOS va fi dezvoltat in China, apoi va fi disponibil pe plan global.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *