Huawei ajunge la o cota de piata record in China, in trimestrul trei din 2019

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Huawei Technologies si-a majorat cota de piata in China pe segmentul telefoanelor mobile inteligente, ajungand la nivelul record de 42%, in urma majorarii livrarilor cu doua treimi in trimestrul trei din 2019, dupa ce consumatorii interni au decis sa sprijine compania afectata pe plan global de sanctiunile SUA, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Huawei si-a intarit astfel dominatia pe cea mai mare piata de smartphone-uri din lume, chiar daca, pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, presedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane sa desfasoare comert in telecomunicatii cu companii straine considerate periculoase pentru securitatea nationala, o masura ce vizeaza in special Huawei, gigantul chinez de telecomunicatii, considerat “oaie neagra” de catre Washington.

Chiar daca piata telefoanelor mobile inteligente din China s-a contractat cu 3% in trimestrul trei din 2019, livrarile Huawei au reprezentat 41,5 milioane din cele 97,8 milioane de smartphone-uri livrate in perioada iulie-septembrie 2019, arata datele firmei Canalys.

Succesul Huawei a venit pe fondul scaderii livrarilor companiilor Oppo, Vivo, Xiaomi si Apple, care impreuna au avut in trimestrul trei din 2019 o cota de piata de 50% in China, fata de 64% in perioada iulie-septembrie 2018.

Pentru grupul american Apple a fost cel mai slab trimestru pe piata chineza din ultimii cinci ani. Dar situatia s-ar putea schimba dupa ce Apple a lansat in septembrie modelul iPhone 11, a apreciat Nicole Peng, vicepresedinte pentru mobilitate la Canalys.

Saptamana trecuta, Huawei a anuntat ca de la inceputul anului si pana in prezent a vandut peste 200 milioane de smartphone-uri. Directorul diviziei de telefoane mobile de la Huawei, He Gang, a precizat ca in 2019 grupul a atins pragul de 200 milioane de telefoane inteligente, cu 64 de zile mai repede decat in anul 2018. Comparativ, in urma cu doi ani, Huawei sarbatorea faptul ca a vandut 100 milioane de smartphone-uri in primele noua luni in timp ce in 2015 a atins acelasi prag abia la finele lunii decembrie.

Recent, directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, a avertizat ca se asteapta ca vanzarile sa scada la aproximativ 100 de miliarde de dolari in 2019 si in 2020, deoarece afacerile sunt sub presiune in urma sanctiunilor SUA.

Gigantul chinez a raportat anul trecut venituri de 721,2 miliarde de yuani (104,16 miliarde de dolari), in crestere cu 19,5% fata de 2017.

Seful Huawei estimeaza ca o redresare a afacerilor va avea loc in 2021.

Huawei este cel mai mare producator mondial de echipamente pentru retele de telecomunicatii si al doilea producator de smartphone-uri in functie de volum.

Potentialii cumparatori ai dispozitivelor Huawei se vor indrepta probabil pe telefoanele mobile inteligente produse de Samsung Electronics si Apple Inc, considera analistii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *