Huawei nu renunta la obiectivul de a deveni cel mai mare producator global de telefoane mobile inteligente

Huawei Technologies va avea nevoie de mai mult timp pentru a deveni cel mai mare producator global de telefoane mobile inteligente, un obiectiv care initial ar fi urma sa fie realizat in trimestrul patru din 2019, a afirmat marti Shao Yang, director de strategie la divizia Huawei Consumer Business Group, intr-un discurs rostit la expozitia de tehnologie CES Asia, care se desfasoara la Shanghai, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

“Am fi devenit cei mai mari in trimestrul patru, dar acum simtim ca procesul ar putea dura mai mult”, a declarat oficialul grupului chinez, fara a da amanunte suplimentare.

Conform datelor IDC, Huawei are o cota de piata de aproape 30% pe plan global si a livrat anul trecut 208 de milioane de smartphone-uri, din care jumatate pe pietele din afara Chinei. Cea mai importanta piata a companiei pentru modelele premium este Europa.

In prezent, Huawei vinde aproximativ 500.000 – 600.000 de smartphone-uri pe zi, a estimat Shao Yang

Analistii au avertizat ca Huawei s-ar putea confrunta cu un declin de 25% al livrarilor anul acesta si exista chiar posibilitatea ca telefoanele sale mobile inteligente sa dispara de pe pietele internationale.

Huawei este al doilea producator de smartphone-uri in functie de volum.

Gigantul american Google, al carui sistem de operare mobil Android echipeaza imensa majoritate a smartphone-urilor in lume, a anuntat recent ca va incepe sa-si suspende relatiile cu compania chineza de telecomunicatii Huawei, care face parte dintre cele considerate “riscante” de catre Washington.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, presedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane sa desfasoare comert in telecomunicatii cu companii straine considerate periculoase pentru securitatea nationala, o masura ce vizeaza in special Huawei, gigantul chinez de telecomunicatii, considerat “oaie neagra” de catre Washington,

Livrarile Huawei ar putea scadea anul acesta cu 4% – 24% daca sanctiunile raman in vigoare, conform analistilor de la Fubon Research si Strategy Analytics. De asemenea, companiile din sectorul tehnologic, cum ar fi Google si ARM, au anuntat ca vor opri livrarile si actualizarile catre Huawei.

“Huawei ar putea disparea anul viitor de pe piata telefoanelor mobile inteligente din Europa Occidentala daca pierde accesul la Google”, a apreciat Linda Sui, director in cadrul Strategy Analytics.

Ea estimeaza ca livrarile Huawei ar putea scadea anul viitor cu inca 23%, dar crede ca firma va supravietui datorita cotei sale de piata din China.

Fubon Research, care anterior previzionase ca Huawei va livra anul acesta 258 de milioane de smartphone-uri, se asteapta acum la doar 200 de milioane de unitati, in cel mai rau caz.

Huawei ar putea fi nevoit sa concedieze mii de angajati si “sa dispara ca jucator global o perioada”, a apreciat Stewart Randall, de la compania de consultanta Intralink.

Potentialii cumparatori ai dispozitivelor Huawei se vor indrepta probabil pe telefoanele mobile inteligente produse de Samsung Electronics si Apple Inc, considera analistii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1