Huawei se asteapta la castiguri ridicate si majoreaza valoarea dividendelor acordate angajatilor

PNL

Producatorul chinez de echipamente de telecomunicatii Huawei ii va recompensa pe angajatii care detin actiuni cu o majorare a dividendelor in numerar, care valoreaza miliarde de dolari, conform unei surse din companie si a calculelor Reuters, informeaza AGERPRES.

De asemenea, majorarea dividendelor pare sa indice o crestere a profitului si increderea companiei ca poate supravietui acuzatiilor SUA potrivit carora autoritatile de la Beijing ar putea utiliza infrastructurile produse de Huawei pentru spionaj, sustin analistii.

Politica Huawei, cunoscuta sub numele de “cultura lupului” (wolf culture), prevede acordarea unor compensatii salariale ridicate angajatilor, in schimbul un nivel inalt de dedicare. Aproximativ 80.000 din angajatii Huawei detin aproape jumatate din actiunile companiei, o schema unica pentru o firma de asemenea marime. Randamente totale pe actiune au scazut cu 7%, la 2,61 yuani.

Nivelul dividendelor pentru 2018 ar urma sa creasca la 1,05 yuani per titlu, de la 1,02 yuani, in timp ce randamente totale pe actiune au scazut cu 7%, la 2,61 yuani, au declarat surse din companie pentru Reuters.

In decembrie, Huawei anunta ca se asteapta sa raporteze pentru 2018 o crestere a veniturilor de 21%, la 109 miliarde de dolari, cel mai rapid ritm de crestere din ultimii doi ani. In 2017, compania a inregistrat un profit net de 47,5 miliarde de yuani.

Conform datelor Securities Times, dividendele totale platite pentru 2017 s-au situat la 16,8 miliarde de yuani, echivalentul a 35% din profitul net.

Pe plan global, Huawei are aproximativ 180.000 de angajati, dar nu toti pot achizitiona actiuni, ci doar cei care timp de trei ani au inregistrat performante semnificative.

Inainte de a se alatura schemei, angajatii trebuie sa semneze “o declaratie de dedicare” prin care renunta in mod voluntar la beneficii cum ar fi concediul anual platit.

Cu o cifra de afaceri de 93 de miliarde de dolari in 2017, Huawei este cel mai mare producator mondial de echipamente de telecomunicatii. Aceasta piata este dominata de trei companii, Huawei, Nokia si Ericsson.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1