IADUL PE PAMANT IN BAIA MARE: Minore fortate sa se prostitueze dupa ce au fost sechestrate si violate

Reclame home 1
Reclame home 1

La data de 22 octombrie, procurorii DIICOT-B.T.Maramures impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures, au efectuat un numar de trei perchezitii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare, judetul Maramures,  intr-o cauza in care se efectueaza cercetari fata de un numar de trei suspecti pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate in mod ilegal si act sexual cu un minor, anunta diicot.ro.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada martie 2017 – octombrie 2018, pe raza municipiului Baia Mare, un suspect, beneficiind de sprijinul larg si contributia altui suspect in cauza, a initiat si a desfasurat in mod coordonat, sistematic, ample activitati de racolare repetata a unor fetite minore, unele avand chiar varste foarte fragede (incepand de la 11 – 12 ani pana la 17 ani) in scopul exclusiv de a le influenta si a le determina sa practice prostitutia in favoarea lui.

„Acest demers profund ilicit si imoral a inclus o atenta recrutare a minorelor din medii cu un nivel de educatie si de moralitate scazut, cu parinti dezinteresati si avand la randul lor probleme de natura sociala si financiara, aceste criterii permitandu-i suspectului sa actioneze in sensul atragerii fetelor in anturajul lui, atragere exercitata prin diverse metode: fie promisiunea facilitarii prieteniilor dintre fete si anumiti baieti din anturajul suspectului pentru care minorele manifestau afectiune (conditie folosita de catre suspect pentru a le crea dependenta fata de el), fie promisiunea protectiei pe care afirma ca le-o va acorda fata de parinti sau autoritati in cazul in care acestia s-ar sesiza despre activitatile victimelor, fie promisiunea oferirii unor sume de bani pentru a-si cumpara diverse lucruri pe care si le doreau.

S-a retinut ca in perioada 02 – 26 martie 2017, suspectul a racolat si a gazduit doua minore in imobilul situat in municipiul Baia Mare, judetul Maramures, promitandu-le ca le va ajuta sa ajunga in Germania. In realitate, suspectul  le-a sechestrat pe minore in imobilul respectiv, impotriva vointei acestora si profitand de vulnerabilitatea datorata varstei si lipsei de experienta, le-a obligat, prin diferite forme de constrangere, sa intretina in mod repetat relatii sexuale atat cu el, cat si cu mai multi prieteni de-ai sai, inclusiv cu proprietarul imobilului, in schimbul unor sume de bani pe care si le-a insusit, precum si a unor avantaje locative (permisiunea de a locui nelimitat in imobilul situat in Baia Mare, judetul Maramures, si de a nu fi obligat la plata taxelor de intretinere generate de acest fapt).

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat faptul ca minorele exploatate sexual in perioada respectiva, in varsta de 16 ani, respectiv 17 ani, au fost tinute cu forta in imobilul situat in Baia Mare, imporiva vointei acestora, fiind  violate de catre cei doi suspecti in cauza, in pofida opozitiei victimelor si a refuzului de a accepta acest tratament.

Din cercetarile efectuate in cauza, pana la aceasta data, au fost identificate alte patru minore cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, obligate de catre suspecti la practicarea prostitutiei.

S-a retinut ca suspectul le–a obligat pe minore sa intretina relatii sexuale cu acesta, fie in scopul dezvirginarii acestora, fie de a le invata cum sa se comporte cu clientii in timpul actului sexual, ulterior profitand de ascendentul avut asupra lor si determinandu-le sa practice prostitutia in beneficiul sau. De asemenea, susnumitul a pretins fetelor sa ii raporteze toate discutiile si toate detaliile intalnirilor avute cu diferiti barbati, amenintandu-le ca in cazul in care nu-i relateaza intergral adevarul, le va confrunta cu persoanele respective sau le va „denunta” organelor de politie. In acest fel, a fost indusa minorelor o stare de teama si de dependenta fata de suspect.

De asemenea, din analiza continutului probelor administrate s-a retinut ca suspectii le-au determinat pe minore sa practice preponderent relatii sexuale orale, motivat inclusiv de faptul ca in eventualitatea descoperirii activitatilor infractionale de catre organele de urmarire penala, acestea nu vor putea avea dovada urmelor unor raporturi sexuale normale prin intermediul unor expertize medico-legale vizand un examen ginecologic al victimelor.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Maramures, au fost aduse un numar de trei persoane, in vederea audierii si dispunerii masurilor legale care se impun. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale. Actiunea a beneficiat de sprijinul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, iar la perchezitii au participat si luptatori din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale Maramures.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, spun cei de la DIICOT intr-un comunicat de presa.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2