IARNĂ ÎN MARAMUREȘ – Fără probleme pe drumurile naționale și județene

Maramureșul se află până diseară sub incidența două coduri de vreme rea, galben și portocaliu, iar primele manifestpri ale iernii au adus ninsori abundente în județ. Traficul rutier la această oră se desfășoară în condiții de iarnă pe sectoarele de drumuri publice din județ. Avem zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe carosabilul DN 18, urcare Baia Sprie km 18- km 20, DN 18, DN 18, Dealul Hera între km 84 și km 94, DN 18, Pasul Prislop, între km 162 și km 178.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență arată că celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat și umed: „Angajații secției de drumuri nationale au intervenit cu 18 utilaje si au imprastiat 233 tone material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a actionat cu 29 de utilaje si au fost raspandite 691 tone material antiderapant. Cer acoperit, vizibilitatea in trafic este buna. Fulguiește în județ”.

„CJSU recomanda conducatorilor auto ca inainte de a porni la drum sa aiba în vedere conditiile meteorologice, starea de practicabilitate a sectoarelor de drum pe care urmează sa se deplaseze sa aiba autovehiculele echipate cu anvelope de iarna, sa isi adapteze viteza la conditiile din trafic si la cele de pe partea carosabila, sa circule preventiv si sa utilizeze frana de motor”, arată autoritățile județene.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu