Iarna in Maramures la jumatatea lunii aprilie. Strat de 60 cm la Borsa

Iarna a (re)venit in Maramures, chiar daca suntem la mijlocul lunii aprilie si chiar daca avem copaci infloriti si flori din belsug. Avand in vedere atentionarea cod galben de precipitatii abundente, ninsori si vant in Maramures, valabila pana maine, 21 aprilie, precum si caderile masive de zapada inregistrate in ultimele ore in tot judetul, atat Drumurile Judetene, cat si Drumurile Nationale se afla in acest moment in teren, actionand cu utilajele din dotare. Prefectul judetului Maramures, Sebastian Mihai Luput, s-a deplasat in noaptea de 19 / 20 aprilie in Pasul Gutai, pentru a constata felul in care se intervine pentru deszapezirea DN18.

In Pasul Gutai s-a actionat inca din timpul noptii de miercuri spre joi, incercandu-se degajarea carosabilului, data fiind ninsoarea abundenta care s-a depus intr-un strat consistent. De asemenea, precipitatii insemnate sub forma de ninsoare s-au inregistrat si la Borsa, unde stratul de zapada masura joi dimineata 50-60 cm. Deszapezirea Pasului Prislop este ingreunata de lucrarile de reabilitare a DN18 Borsa – Carlibaba, aflate in curs. Sectia Drumuri Nationale Baia Mare a intervenit cu utilajele de deszapezire din dotare si la nevoie va suplimenta numarul acestora. Stocurile de materiale antiderapante exista in cantitate suficienta.

Trebuie spus ca avertizarea de cod galben de frig si ninsori a fost prelungita in cursul zilei de astazi de catre Administratia Nationala de Meteorologie si Hidrologie pana in 21 aprilie, ora 14:00. Autoritatile judetene recomanda soferilor sa-si echipeze corespunzator autovehiculele cu lanturi pentru a putea circula in siguranta in conditii de iarna.

ZiarMM

 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *