IARNĂ-N MARAMUREȘ – Cavnicul și Poiana Borșa, cel mai mare strat de zăpadă din județ

Reclame home 1
Reclame home 1

Iarna a venit în Maramureș în acest zile, însă meteorologii spun că de Crăciun vom avea ploi și temperaturi cu plus. Până atunci însă știm că traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește pe partea carosabilă a DN18, în Pasul Prislop. Celelalte sectoare de drumuri publice din județ au carosabil curat și umed, respectiv curat și partial umed. Angajații sectiei de drumuri naționale au acționat cu 15 utilaje și au împrăștiat 114 tone de material antiderapant, respectiv 500 litri de clorură de calciu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență anunță că pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 14 utilaje și s-au răspândit 452 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit în zona de munte, respectiv parțial acoperit in rest. Fulguiește la Borșa, iar vantul prezintă intensificări temporare pe creste. Stratul de zăpadă măsura până la 45 cm la stația meteo Iezer, 20 cm la Cavnic și în Poiana Borșa, 12 cm la Firiza, 6 cm la Sighetu Marmației și Ocna Șugatag, 5 cm la Targu Lăpuș, 3 cm în Baia Mare. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Barsău, Cavnic și Firiza. Curg soiuri de gheață pe râurile Cavnic, Lăpuș, Mara, Ruscova și Tisa.

Vremea se mentine si astazi rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si -2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -13 si -9 grade, izolat mai coborate.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole