Iarna s-a reintors in Maramures. Unde a nins cel mai mult

Prefectura Maramures anunta ca vremea a fost usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse, in partea a doua a intervalului, au cazut precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 10.1 l/mp in Baia Mare.

Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari de pana la 79 km/h in zona montana inalta, la Vf. Iezer, unde a spulberat si viscolit ninsoarea. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 1 grad la Ocna Sugatag si 2 grade in Baia Mare, Sighet, Targu Lapus. Izolat s-a semnalat ceata.

Grosimea stratului de zapada masura aseara pana la 20 cm, la Vf. Iezer.

Valori ale temperaturii aerului la primele ore ale diminetii: -2 grade Borsa si Cavnic, -1 grad la Ocna Sugatag 0 grade la Targu Lapus, Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Petrova, 1 grad in, Viseu de Sus, Baia Sprie si Seini. Cel mai rece a fost in Pasul Gutai, -4 grade.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe sectoarele de drumuri publice din judet. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe carosabilul sectoarelor de drumuri nationale din judet. Pe DN 18,. In Pasul Prislop, stratul de zapada framantata masoara pana la 2 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 30 utilaje si au imprastiat 248 tone sare. Cerul este acoperit. Ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, intre km 156 si kim 180, in Pasul Prislop.

Precipitatii sub forma de ninsoare s-au inregistrat si pe sectoarele de drumuri judetene. Angajatii societatii au actionat cu 26 utilaje si au raspandit 499 tone material antiderapant. Circulatia este asigurata pe toate sectoarele de drumuri judetene, stratul de zapada framantata masoara pe unele sectoare pana la 2 cm.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -2 grade la Borsa si Cavnic, -1 grad la Targu Lapus, Ocna Sugatag, Borsa, Viseu de Sus, 0 grade in Baia Mare, Baia Sprie, Seini.

Stratul de zapada framantata masoara: 51 cm in Pasul Gutai, 55 cm la Baiut, 54 cm la Cavnic, 48 cm la Firiza, 40 cm la Luhei, 36 cm la Coroieni, 29 cm in Baia Borsa, 27 cm la Grosii Tiblesului si Poiana Borsa, 26 cm la Vf. Iezer si Viseu de Sus, 24 cm la Targu Lapus, 16 cm in Baia Mare si Ocna Sugatag, 9 cm la Sighetu Marmatiei.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabiler si nu s-au inregistrat probleme. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1