UPDATE: Iarna s-a reintors in Maramures. Zapada are 64 cm la Cavnic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE – Actualizare date DN:

„A nins in zonele montane. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm este depusa pe carosabilul DN 18, in Pasul Gutai, intre km 22 si km 33, respectiv in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 13 utilaje si au imprastiat 103 tone sare. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul prezinta intensificari in zona montana de pana la 60 km/h”, a precizat Dan Buca.

Grosii Tiblesului

CJSU Maramures anunta ca ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale din zonele de deal si munte. La Cavnic, stratul de zapada masoara chiar si 64 cm.

„Ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale din zonele de deal si de munte. Carosabilul este curat, dar umed pe toate sectoarele de drumuri nationale din judet. Temperatura aerului are valori cuprinse intre 0 si 2 grade Celsius in zonele de deal si de munte. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 13 utilaje si au imprastiat 43 tone material antiderapant, respectiv 250 kg clorura de calciu.

Stratul proaspat de zapada cazut in afara partii carosabile pe sectoarele de drumuri nationale masoara intre 5 si 8 cm.

Stratul de zapada este prezent in zona de deal si munte, masoara 64 cm la Cavnic, 39 cm la Vf. Iezer, 30 cm la Baiut, 8 cm la Luhei , 2 cm la Firiza, Valea Vaserului, Grosii Tiblesului, Baia Borsa”, a spus Dan Buca, purtatorul de cuvant al CJSU Maramures.

Va continua sa ploua in judet si in cursul zilei de sambata.

„Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Hidrologii au prognozat ca in urmatoarele ore nivelurile si debitele principalelor cursuri de apa vor fi in crestere.

Astazi cerul va fi mai mult noros. In cursul zilei pe arii extinse va ploua. La munte vor predomina ninsorile. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. Vantul va avea intensificari cuprinse intre 55 si 60 km/h, izolat 70 km/h.La munte viteza vantului la rafala va a ajunge intre 90 si 109 km/h, cu viscolirea ninsorii. Temperaturi cuprinse intre 7 si 10 grade Celsius si minime intre 0 si patru grade.

Maine vremea se va incalzi fata de zilele precedente si devine calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si dimineata. In Carpatii Orientali va ninge slab. Vantul va prezenta intensificari doar in zona montana. Temperaturi cuprinse intre 13 si 17 grade, iar minime intre 2 si 6 grade”, a mai spus Dan Buca.

Vlad HERMAN

Foto arhiva

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole