Iarna s-a reintors in forta in Maramures

home camp2
home camp2
home camp2

Prefectura Maramures anunta ca vremea a continuat sa se raceasca fata de ziua precedenta, devenind local geroasa in cursul noptii. Cerul a fost mai mult senin. Vantul a suflat moderat, dar a prezentat intensificari pe crestele montane.

Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila, partea carosabila fiind curata si uscata. In Pasul Gutai carosabilul este partial umed, iar in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180 se gaseste pe carosabil un strat de zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm.

Temperaturile maxime inregistrate au avut valori cuprinse intre 0 grade Celsius si 2 grade Celsius. Temperaturile minime au avut valori cuprinse intre -9 grade Celsius si -15 grade Celsius. S-a actionat cu trei utilaje si s-au imprastiat 10 tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului (Pasul Prislop, respectiv Pasul Gutai). Stratul de zapada masura 54 cm la Vf. Iezer.

La aceasta ora, vizibilitatea este buna in trafic, cerul este senin pe toate sectoarele de drumuri nationale, ninge in zona montana inalta, iar in rest precipitatiile sunt sub forma de lapovita. Valori ale temperaturii aerului inregistrate acum: – 13 grade Celsius la Targu Lapus, Borsa si Viseu de Sus, -12 grade Celsius la Ocna Sugatag, -10 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, -8 grade Celsius in Baia Mare.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost, in general, in scadere. Pe rauri sunt prezente fenomenele de iarna. Este prezenta gheata la mal pe cursurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Cosau, Somes. De asemenea, pe unele cursuri sunt prezente sloiurile de gheata. Nu au fost inregistrate probleme. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conformitate cu regulamentul de exploatare, in conditii de siguranta. Nu au fost inregistrate apeluri telefonice sau situatii de urgenta cu privire la persoane care sa prezinte probleme de sanatate, datorita temperaturilor scazute.

Vremea va ramane si astazi rece, local geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi mai mult senin, dar variabil in partea  a doua a zilei. Temperaturile maxime vor avea valoarea cuprinsa intre -1 grad Celsius si 2 grade Celsius, iar cele minime intre -9 grade Celsius si – 13 grade Celsius.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *