septembrie 26, 2021

Iata cat de „infect” este telefonul tau! (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O echipa de studenti care studiaza biologia moleculara au creat o serie de „imagini artistice” cu tema microbii de pe telefoanele mobile.

Studentii indrumati de profesorul Simon Park au fost incurajati sa isi aseze telefoanele pe mediul de cultura din placile petri astfel incat sa poata identifica bacteriile de pe ecranele dispozitivelor. Dupa trei zile, pe mediul de cultura au proliferat bacterii.

Potrivit lui Park, majoritatea bacteriilor gasite aici erau inofensive, facand parte dintre acele organisme care se gasesc pe piele. Cu toate acestea, se pare ca de pe ecranele telefoanelor mobile nu lipsesc nici bacteriile purtatoare de boli, precum streptococul auriu .

Avand in vedere ca aproximativ 20% din populatia actuala este purtatoarea acestei bacterii, in timp ce 60% dintre noi suntem purtatori intermitenti, Park spune ca descoperirea nu ar trebui sa ne mire.

„Nisa ecologica (locul pe unde patrunde) streptococul auriu sunt narile. Prin urmare, daca te apuci sa scri un mesaj dupa ce ai bagat degetul in nas, te alegi cu un patogen pe telefonul mobil”, a explicat Park.

Wired, Exploring the Invisible

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2