ICCJ a respins cererea de infiintare a USD

PNL

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins miercuri cererile depuse de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator de anulare a deciziei prin care Biroul Electoral Central a respins inregistrarea aliantei Uniunea Social Democrata, transmite Agerpres.

Avocatul Partidului Conservator a spus, in fata instantei, ca USD, care a participat la alegerile din 1996, nu a fost o alianta electorala, ci o coalitie politica, inregistrata la Tribunalul Bucuresti in 1995 si radiata din registrul partidelor politice in 2003, prin nereactualizare, in timp ce alianta USD a fost constituita special pentru participarea la alegerile pentru europarlamentare.

“Am avut in vedere ca noua lege din 2007 reglementa un tip diferit de formatiune politica — alianta — in timp ce legea veche, din 1996, avea in vedere coalitia, prin urmare nu se putea crea o confuzie din punct de vedere al legii. Decizia BEC din pacate nu a avut in vedere faptul ca vechea formatiune USD a fost o coalitie si nu o alianta. Din punct de vedere juridic, formeaza obiectul unor definitii diferite, in acte normative diferite si prin urmare sunt institutii complet diferite”, a declarat la finalul procesului avocatul PC, Mihai Mustaciosu.

Procurorul de sedinta a pus concluzii de admitere a contestatiilor celor doua partide si a spus ca nu se poate realiza o confuzie intre cele doua formatiuni, prima participand in 1996 la alegeri nationale, cea de-a doua urmand sa participe in 2014 la alegerile europarlamentare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1