ICCJ: DNA cere un an de inchisoare cu executare pentru Ludovic Orban

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Un procuror de la DNA a cerut luni judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie condamnarea presedintelui PNL, Ludovic Orban, la un an inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, informeaza AGERPRES.

Cererea procurorului a fost facuta la ultimul termen al procesului aflat pe rolul Instantei supreme, in care Orban a fost achitat in prima instanta.

Reprezentantul DNA a aratat ca Ludovic Orban s-a folosit de functia pe care o avea in PNL pentru a obtine foloase necuvenite, iar inregistrarile ambientale vin sa completeze denuntul depus impotriva lui de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu.

“La prima intalnire, Orban ii spune martorului denuntator ca este singurul candidat din PNL care poate sa castige si i-a solicitat sa se gandeasca la un ordin de marime. La a doua intalnire, Ludovic Orban a rostit cifra de 50 si a spus ca doreste ca plata sa fie cash. In instanta, Urdareanu a declarat ca a inteles ca e vorba de 50.000 de euro. Orban i-ar fi aratat cinci degete. Banii ar fost solicitati pentru a fi remisi catre doi directori de la posturi de televiziune. Inculpatul era constient ca se afla in afara reglementarilor legale privind finantarea campaniei electorale”, a spus procurorul.

Reprezentantul DNA a mai cerut ca, pe langa condamnarea la un an inchisoare cu executare, lui Orban sa i se interzica sa mai ocupe o functie publica dupa executarea pedepsei.

Procesul se afla in faza de apel, dupa ce Ludovic Orban a fost achitat in prima instanta, pe 31 ianuarie, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala la alegerile locale, in care acesta fusese nominalizat de PNL sa candideze la functia de primar al municipiului Bucuresti.

Procurorii sustin ca, in martie 2016, Urdareanu s-ar fi intalnit cu Orban la domiciliul celui dintai, ocazie cu care liderul PNL i-a comunicat ca are nevoie de 50.000 de euro in numerar, pentru a-i folosi in vederea promovarii imaginii sale drept candidat la Primaria Capitalei, iar banii erau ceruti in numerar “tocmai fiindca erau..pentru posturi TV”.

“Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri ca el pretinde putin, ca nu mai e cum era pe vremuri. (…) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri sa se gandeasca daca poate sa dea banii: ‘te gandesti daca poti sau imi dai un sut in fund’. Ludovic Orban i-a spus ca nu vrea nimic de la partid”, se arata in rechizitoriul DNA.

Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdareanu suma de 50.000 euro in numerar, aratand ca are un buget de campanie limitat si ca doreste “sa aiba canale deschise” pe anumite posturi de televiziune, au sustinut procurorii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2