ICCJ l-a condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la 4 ani de inchisoare cu executare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat luni pe fostul premier Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul Zambaccian, relateaza Agerpres.

Adrian Nastase a primit patru ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata si trei ani de inchisoare pentru santaj, precum si cinci ani interzicerea unor drepturi civile dupa executarea pedepsei. Cele doua pedepse au fost contopite, urmand ca Adrian Nastase sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de inchisoare.

Sotia fostului premier, Dana Nastase, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mita si infractiuni la legea vamala, cu un termen de incercare de opt ani.

Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratul de Stat in Constructii, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare si cinci ani interzicerea unor drepturi civile pentru spalare de bani in forma continuata si participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii si folosirea la autoritatea vamala de documente false.

Instanta a mai decis confiscarea de la sotii Adrian si Dana Nastase a sumei de 1,8 milioane lei si mentinerea sechestrului asigurator pe imobilul din Zambaccian.

Judecatorii au mai dispus confiscarea de la Irina Jianu a sumelor de 84.000 dolari si 5.000 de euro.

Cei trei condamnati trebuie sa mai plateasca statului roman cate 20.000 de lei reprezentand cheltuieli judiciare.

Decizia completului de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva, urmand ca Adrian Nastase sa fie incarcerat in scurt timp.

Irina Jianu se afla deja in detentie, ea fiind condamnata definitiv anterior in dosarul „Trofeul Calitatii”.

Sentinta data luni de Inalta Curte vine dupa ce completul de cinci judecatori a admis recursul DNA si a anulat condamnarea de trei ani inchisoare cu suspendare pe care Adrian Nastase o primise in martie 2012.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata pe 5 mai 2010 de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita privind bunurile din China, asa-numitul dosar „Zambaccian I”.

Potrivit DNA, in intervalul 2001-2004, Adrian Nastase a pretins si primit de la Irina Jianu, prin intermediul sotiei sale, Daniela Nastase, foloase necuvenite constand in contravaloarea unor lucrari de constructie, amenajare si dotare executate de mai multe firme, printre care SC Conimpuls SA, SC Vertcon SA si SC Regal Class SRL, la imobilul din Zambaccian.

In schimb, Adrian Nastase a numit-o pe Irina Jianu in functia de inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii.

De asemenea, Adrian Nastase este acuzat ca l-a santajat pe fostul consul al Romaniei la Shanghai Ioan Paun.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. Urmeaza pe 08.01.2014 Hoban!

  Domnule Cipri ,speram ca pe data de 08.01.2014 sa scrieti la fel de repede si de marele e… de Hoban care speram sa stea si el acolo unde ii este locul la puscarie.

  Reply
 2. ioan

  CE CASTIGA MULTIMEA?DIN RUMANIA CU ACEASTA ARESTARE,SCADE PRETUL LA BENZINA,GAZ,CURENT,SAU VOM DUCE MAI BINE ESTE JALNIC CE INTAMPLA IN ACEASTA TARA..

  Reply
  1. gica contra :)

   ….eu as face o autostrada cu toti acestia care au jefuit aceasta tara…si doamne multi ar trebui sa lucreze la ea :)….sper sa le vina randul multora !

   Reply
 3. Cristian

  Bravo domnule prim(jemecher)ministru! La (mai) multi ani! Oare il lasa pe internet si de data asta sau il invata cineva cum se construiesc, la propriu, autostrazile?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2