ICCJ: Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare; decizia – definitiva

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, luni, definitiv, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, informeaza AGERPRES.

Instanta suprema a mentinut in cazul lui Liviu Dragnea pedeapsa aplicata de instanta de fond.

Decizia de condamnare a fost luata de patru dintre cei cinci membri ai completului, unul dintre judecatori facand opinie separata, in sensul trimiterii dosarului spre rejudecare, pe motiv ca acel complet de la fond ar fi trebuit sa fie specializat in judecarea faptelor de coruptie.

Si Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, a ramas cu condamnarea de la instanta de fond – 3 ani, 7 luni si 20 de zile de inchisoare cu executare.

Pe de alta parte, Instanta suprema a admis apelurile unora dintre inculpati, reducand pedepsele aplicate acestora la fond.

Astfel, pedepsele primite acum sunt:

* Adriana Botorogeanu – 2 ani cu suspendare, termen de incercare de 4 ani;

* Rodica Milos, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, – 3 ani cu suspendare, cu un termen de incercare de 5 ani;

* Ionel Marineci, fost sef serviciu in cadrul Complexului de servicii destinat copilului si familiei, – 3 ani cu suspendare, cu un termen de incercare de 5 ani;

* Constantin Claudiu Balaban, sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din municipiul Alexandria, – un an cu suspendare pentru fals intelectual, achitat pentru abuz in serviciu, termen de incercare 3 ani;

* Nicusor Gheorghe, la data faptelor sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, – 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual, achitat pentru abuz in serviciu, termen de incercare de 2 ani.

Au fost achitate Valentina Mirela Marica, la data faptelor sef al Complexului de recuperare si coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei, si Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea si fosta coordonatoare a Complexului de servicii destinat copilului si familiei.

Pe latura civila, Liviu Dragnea, Floarea Alesu si Anisa Niculina Stoica sunt obligati, in solidar, la plata sumei de 23.445 lei, reprezentand despagubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpata Anisa Niculina Stoica). Totodata, cei trei vor trebui sa plateasca, in solidar, suma de 60.205 lei, reprezentand despagubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale incasate necuvenit de catre Adriana Botorogeanu).

Pe 21 iunie 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu in dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictiva a Adrianei Botorogeanu si a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii sustin ca Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, in schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la mentinerea ilegala in posturi a celor doua angajate. Potrivit DNA, cele doua nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor de munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei PSD Teleorman.

Procurorii afirma ca Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2