ICCJ respinge recursul Inspectiei Judiciare: Kovesi nu a savarsit abatere disciplinara

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Magistratii instantei supreme au decis, luni, ca Laura Codruta Kovesi nu a savarsit abatere disciplinara in privinta desemnarii unui judecator ca membru al unei echipe de control, fiind respins, astfel, recursul Inspectiei Judiciare.

Magistratii instatei supreme au decis sa respinga recursul Inspectiei Judiciare fata de o decizie a Sectiei pentru procurori a CSM potrivit careia Laura Codruta Kovesi nu a savarsit abatere disciplinara atunci cand a desemnat ca un judecator sa faca parte dintr-o echipa de control a DNA.

Prin decizia de luni, adoptata cu majoritate, s-a mentinut astfel solutia Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

In aceasta speta, a existat si o opinie separata a judecatoarele de la ICCJ Alina Corina Corbu si Maria Hrudei, in sensul de a admite recursul Inspectiei Judiciare.

Pe 13 iunie 2018, Sectia pentru procurori a CSM a decis sa respinga actiunea disciplinara deschisa de Inspectia Judiciara impotriva sefei DNA. Este vorba despre cauza in care Laura Codruta Kovesi a fost cercetata pentru ca ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un judecator aflat intr-o stare de incompatibilitate.

Decizia nu a fost definitiva si a fost atacata de Inspectia Judiciara la instanta suprema.

Judecatorii instantei supreme au respins recursul Inspectiei Judiciare si au decis, luni, ca Laura Codruta Kovesi nu a savarsit abatere disciplinara prin neprezentarea in fata comisiei parlamentare. Decizia e definitiva. Acesta este al doilea proces cu IJ pe care Kovesi il castiga.

„Respinge recursul declarat de Inspectia Judiciara (IJ) impotriva Hotararii nr. 7P din 25 iulie 2018, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii. Definitiva”, se arata in decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Sectia pentru procurori a CSM a respins, in luna iulie 2018, cu majoritate de voturi, actiunea discipliara formulata de Inspectia Judiciara pe numele Laurei Codruta Kovesi, care a fost cercetata pentru refuzul de a se prezenta la comisia parlamentara.

Mai multe pe mediafax.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2