Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Dragomiresti a fost adusa in Baia Mare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Cu ocazia hramului Bisericii „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Baia Mare, la biserica amintita a fost adusa spre inchinare joi, 7 noiembrie, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Dragomiresti (cu binecuvantarea PS Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, si cu aprobarea Protos. Sofronie Perta, staretul sfantului locas de inchinare).

“Istoria icoanei este una deosebita. Pictata nu se stie cand, dupa unii in urma cu 600 de ani, dupa altii pe la 1750, pentru o biserica din zona Dejului, ea a fost dusa la Manastirea Dragomiresti, intre anii 1925-1927, de staretul Pimen Moldovan, reintemeietorul Manastirii.

In anul 1949, regimul bolsevic venit la putere a incendiat biserica si a ramas numai cenusa din ea. Cu o singura exceptie: icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus in brate, descoperita in cenusa. Maica Domnului s-a salvat pe sine! Aceasta icoana a facut multe minuni de-a lungul timpului, dar ele sunt tinute in taina”, marturiseste Parintele staret Sofronie, se precizeaza intr-o postare pe pagina de Facebook a Parohiei „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Baia Mare.

Icoana a ajuns in biserica joi, 7 noiembrie, la ora 17,00, dupa care au fost oficiate Vecernia, Litia si Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului.

Icoana Maicii Domnului a fost dusa in pelerinaj, de-a lungul anilor, pentru credinciosii din Bergen – Norvegia, Cluj-Napoca, la Muzeul Unirii din Alba Iulia, la Turda, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare si in alte locuri din tara. Acum toti credinciosii i se pot inchina si i se pot ruga la biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Baia Mare, str. Pasunii nr. 1A, de joi seara pana duminica dupa Sfanta Liturghie. (a.f.)

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2