Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Rohia, adusa spre inchinare la o biserica din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Miercuri, 7 noiembrie, la Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Baia Mare (Str. Pasunii Nr. 1 A) va fi adusa spre inchinare icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Rohia, anunta Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului intr-o postare pe pagina de Facebook.

Icoana va sosi miercuri, incepand cu ora 17.00, unde va fi asezata spre inchinare, dupa Slujba Vecerniei unita cu Litia.

„Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Rohia va fi asezata spre inchinare in incinta bisericii, incepand de miercuri, 7 noiembrie, de la slujba Vecerniei, pana duminica, 11 noiembrie, dupa Sfanta Liturghie”, se mai arata in comunicat.

Conform site-ului Manastirii Rohia, Icoana Maicii Domnului se gaseste in Paraclisul „Sfantul Nicolae” de la demisolul bisericii noi a manastirii, fiind pictata de calugarul Nicanor din Sfantul Munte Athos.

In deceniul al patrulea al secolului al XX-lea, icoana a scapat dintr-un incendiu cand, din cauza unei lumanari nesupravegheate, suportul lemnos al icoanei a luat foc fiind mistuit in intregime, in timp ce icoana pastreaza doar cateva urme care marturisesc minunea savarsita.

In anul 2004, icoana a fost restaurata de catre profesorul universitar Teo Muresan, din Cluj Napoca.

Vlad HERMAN

Foto: doxologia.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2