Idei care ar putea schimba alimentatia in viitor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

mancareModul in care obtinem alimentele si le consumam ar putea fi foarte diferit peste cativa ani, apreciaza cotidianul spaniol ABC, care preia de pe blogul “Listverse” cinci idei, pe cat de inovatoare pe atat de surprinzatoare, transmite Agerpres.

Fiinta umana se poate alimenta prin fotosinteza? Dupa ce a analizat relatia simbiotica dintre corali si alge, biologul marin Chuck Fisher se declara convins ca acest lucru este posibil. El propune imitarea acestui proces integrand alge in pielea fiintelor umane. Desi este clar ca dezvoltarea acestei idei necesita o minutioasa investigatie, autorul sau are incredere in ea ca alternativa viabila de lupta impotriva foametei in lume.

Profesorul David Edwards de la Harward a prezentat in 2012 un dispozitiv numit Le Whif, care literalmente permitea sa se ‘respire’ aburi cu gust de ciocolata. Dispozitivul a servit drept sursa de inspiratie pentru un bucatar canadian, Norman Aitken, care a creat Le Whaf, un vas care emite ultrasunete pentru a agita lichidele pana ce se transforma in nori relativ densi ce pot fi aspirati folosindu-se un pai.

Alta idee ar fi alimentarea prin plasturi transdermici lipiti pe piele. Functionand in mod similar plasturilor folositi pentru administrarea medicamentelor, ei contin nutrienti care vor ajunge direct in organism. Armata americana lucreaza la acest produs gandindu-se la soldatii care merg in zone indepartate, dar nu exclude posibilitatea folosirii lor in activitati profesionale care necesita un mare efort fizic, ca mineritul.

Privind spre viitor, trebuie sa lasam deschisa posibilitatea ca fiinta umana sa locuiasca pe alte planete. Agentia Spatiala Europeana a impulsionat proiectul MELiSSA (Micro-Ecological Life Support System Alternative), vizand alternative micro-ecologice de sustinere a vietii. Obiectivul sau este acela de a se ‘recupera biomasa comestibila pornindu-se de la reziduuri, de la dioxidul de carbon si de la minerale, cu lumina ca sursa de energie pentru a favoriza fotosinteza biologica’. Cu alte cuvinte, alimentele alterate sa fie ‘reciclate’ pentru a se profita de nutrientii lor.

Va amintiti de guma de mestecat a lui Willy Wonka, patronul din ‘Charlie si fabrica de ciocolata’? O guma de mestecat care avea in mod succesiv gust de aperitiv, felul principal si desert. Institutul de cercetari alimentare din Regatul Unit lucreaza la asa ceva. Folosindu-se nanotehnologia, aromele sunt inchise in mici structuri, care le elibereaza succesiv, la contactul cu saliva, la o masticare usoara sau cand se mesteca mai intens. Toate gusturile, intr-o singura guma de mestecat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *