IGI: 232 de cetateni straini in situatii ilegale; cei mai multi in Bucuresti si in judetele Constanta si Botosani

PNL

Politistii de la Imigrari au depistat, in luna septembrie, 232 de cetateni straini in situatii ilegale, cei mai multi in Bucuresti si in judetele Constanta si Botosani, fiind executate misiuni de indepartare sub escorta pentru 19 persoane, anunta Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI), informeaza AGERPRES.

De asemenea, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale de 2.263.625 de lei cetatenilor straini si angajatorilor pentru nerespectarea cadrului juridic aplicabil.

Din totalul persoanelor depistate, 34 au primit decizii de returnare si comunicari de parasire a teritoriului Romaniei, cinci indeplineau conditiile de prelungire a dreptului de sedere si au fost puse in legalitate, 36 au solicitat o forma de protectie internationala, treo au fost tolerati, iar pentru ceilalti s-au dispus alte masuri.

Politistii au intocmit pentru 30 de cetateni documente necesare in vederea luarii in custodie publica pana la indepartarea de pe teritoriul tarii noastre.

In perioada de referinta, politistii au emis 687 de avize de angajare/detasare – pentru lucratori permanenti, inalt calificati, detasati si sezonieri -, descoperind 147 de persoane care desfasurau activitati lucrative fara forme legale, iar 65 se aflau in sedere ilegala pe teritoriul Romaniei.

Au fost sanctionati reprezentantii a 80 de societati comerciale, cu amenzi in valoare de peste 1.000.000 de lei, pentru nerespectarea regimului juridic aplicat strainilor angajati.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1