Ignat (MMPS): Şomajul tehnic pentru Persoane Fizice Autorizate se plăteşte în contul de PFA, nu în contul personal (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Plăţile indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru Persoane Fizice Autorizate (PFA) se fac de către AJPIS-uri în conturile PFA-urilor şi nu în conturile personale, a declarat, vineri, secretarul de stat din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), Alin Ignat, într-o conferinţă de presă online, informează AGERPRES.

Acesta explicat că peste 22.000 de cereri au fost înregistrate la AJPIS-uri în ultimele trei zile.

“Voi face câteva precizări în legătură cu activitatea pe care Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială o desfăşoară în aceste zile în legătură cu măsurile de sprijin pe care Ministerul Muncii şi Guvernul Orban le acordă prin AJPIS-uri. În primele zile de depunere a solicitărilor pentru aceste tipuri de indemnizaţii s-au înregistrat în total peste 22.000 de cereri.

În prima zi vorbim de peste 6.000 de cereri, iar în data de 2 aprilie şi astăzi până la această oră câte 8.000 de cereri în fiecare zi. Din acest total de 22.000 de cereri, aproape 50% vin din partea unor Persoane Fizice Autorizate. Cele mai multe cereri s-au depus în Bucureşti, iar pe locul doi ca număr de solicitări este judeţul Cluj. Prima cerere pe care am primit-o a fost imediat după miezul nopţii, pe 1 aprilie, a fost o cerere din judeţul Galaţi, pentru o întreprindere familială”, a precizat Alin Ignat.

Secretarul de stat din MMPS a estimat că săptămâna viitoare AJPIS-urile vor efectua primele plăţi către PFA.

“Aceste măsuri se adresează oamenilor care au cea mai mare nevoie de ele, oamenilor care la începutul acestei epidemii se aflau în plină activitate, iar efectele epidemiei i-au adus în situaţia de a-şi întrerupe activitatea. În legătură cu Persoanele Fizice Autorizate, trebuie să fac precizarea că plăţile se fac în contul PFA-urilor, din motivul că această măsură de sprijin este adresată Persoanelor Fizice Autorizate, tocmai de aceea nu se poate face o plată din Bugetul de Stat într-un cont personal.

În fiecare zi căutăm soluţii şi ne adaptăm mesajelor transmise de cetăţeni. Vă dau garanţia Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială că vom acţiona rapid şi eficient, că vom prelucra cererile cu cea mai mare rapiditate, iar primele plăţi vor veni cât mai curând posibil, sperăm chiar la începutul săptămânii viitoare. (…) Facem toate demersurile ca plăţile beneficiilor sociale – alocaţii, indemnizaţii de creşterea copilului, ajutoare sociale, facem toate eforturile să le plătim cât mai repede, poate chiar înainte de termenul prevăzut, poate chiar înainte de Sărbători”, a afirmat Alin Ignat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2