Igor Dodon despre unionisti: Unii vor unire doar pentru ca in Republica Moldova este „disperare”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, sustine ca in prezent curentul unionist este sustinut pe de o parte de ideologi, iar pe de alta parte de oameni simpli, „care vor unire (doar) pentru ca in Moldova e disperare’. Pe primii, seful statului moldovean i-a numit „tradatori”, iar despre ceilalti a dat asigurari ca acestia vor inceta sa fie unionisti odata ce in Republica Moldova se va trai mai bine. Declaratiile au fost facute miercuri, in cadrul emisiunii „Glavnii vopros’ de la NTV Moldova, informeaza joi Agora.md, transmite AGERPRES.

Dodon a afirmat ca in Republica Moldova „a existat intotdeauna o dispozitie unionista’, insa inainte aceasta se manifesta mai putin. „Sunt doua componente ale acestui curent. Sunt oameni care sunt pro-unire ca ideologie, ei au fost si in anii 90, si chiar in perioada sovietica: artisti, poeti, intelectuali. Deci, cei care scriau inainte poeme despre comsomolisti si comunism, acum sunt cei mai aprigi unionisti. Sunt cei mai periculosi oameni, care au fost intotdeauna tradatori’, a afirmat Dodon.

„A doua componenta a unionistilor sunt oameni simpli, oameni buni, iar eu stiu asemenea oameni: medici, profesori, muncitori. Cred ca mai mult de jumatate dintre unionisti”, a continuat presedintele Republicii Moldova, exprimandu-si convingerea ca acestia „vor unirea din cauza ca in Moldova e coruptie, e greu, ca s-a furat miliardul”. „Din cauza acestei derute, ei cauta sa plece dintr-o extrema in alta. Cu acest bloc, misca nu dorinta de unire propriu-zisa, ci starea de disperare. Cand situatia se va schimba, ei nu vor mai cauta unire, vor deveni statalisti’, a dat asigurari Dodon.

De asemenea, Igor Dodon nu a uitat nici de tinerii unionisti. „Cand esti tanar, ai valori liberale, ei sunt rebeli. Odata ce apare familia, responsabilitatile, vrei stabilitate’, a spus Dodon. El a adaugat ca unionismul nu poate fi oprit prin forta. „Unica solutie eficienta contra unionismului este ridicarea nivelului vietii, lupta impotriva coruptiei”, a conchis presedintele Republicii Moldova.

Mii de persoane au participat in 25 martie, in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului, la asa-numita ‘Marea Adunare Centenara’, pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, manifestatia incheindu-se cu adoptarea unei proclamatii prin care se cere din nou unirea Republicii Moldova cu Romania. In rezolutia votata se spune ca unirea Basarabiei cu Romania este „unica solutie de supravietuire si progres”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole