Igor Dodon, ii descurajeaza pe cetateni sa-si puna sperante in integrarea in UE

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, adeptul apropierii de Rusia si Uniunea Eurasiatica, a declarat ca Summitul Parteneriatului Estic, desfasurat la Bruxelles saptamana trecuta, a confirmat ca dosarul Republicii Moldova s-ar afla ‘in cel mai de jos sertar al preocuparilor Uniunii Europene’, iar reuniunea in sine ar fi demonstrat caracterul iluzoriu al integrarii europene, potrivit Moldpres, Radio Chisinau si Deschide.md, care citeaza un comunicat al serviciului de presa al presedintiei de la Chisinau, informeaza AGERPRES.

Potrivit lui Dodon, dezamagirea europenilor fata de Chisinau e constanta, iar sansele Republicii Moldova de a se integra in UE sunt egale cu zero in urmatoarele decenii. In opinia sa, se adevereste faptul ca pana acum guvernarile proeuropene au promovat o ‘geopolitica a iluziilor’.

In mesajul sau, presedintele Dodon cere guvernului sa renunte la geopolitica si la retorica antirusa. ‘Cei de la putere au distrus relatiile de parteneriat strategic cu Federatia Rusa, au provocat artificial conflicte si scandaluri care ne-au indepartat de partenerii nostri estici, cei care au jucat tot timpul un rol important in dezvoltarea economiei tarii noastre’, sustine Igor Dodon, in conditiile in care Uniunea Europeana reprezinta in prezent principalul partener comercial al Republicii Moldova.

De fapt, intregul mesaj al lui Igor Dodon este o pledoarie impotriva integrarii Republicii Moldova in UE, in favoarea apropierii ei de Rusia.

‘Revenirea la parteneriatul strategic real cu Rusia este o necesitate dictata de moment, acest lucru il constientizeaza oamenii si trebuie sa il constientizeze si cei care la momentul acesta controleaza parlamentul si guvernul’, mai sustine Dodon in comunicatul preluat si de numeroase mass-media ruse.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1