Igor Dodon: Republica Moldova si Rusia au convenit reducerea pretului gazelor naturale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a informat pe Facebook ca a ajuns la un acord cu omologul sau rus, Vladimir Putin, cu privire la reducerea pretului pe care Moldova il plateste pentru gazele provenite din Rusia, informeaza agentia de presa TASS.

„Am fost de acord, in principiu, si am realizat o coordonare a viitorilor pasi in privinta cooperarii in domeniul gazelor, astfel incat pot anunta ca tarifele pentru consumatorii finali nu vor creste. Cel mai devreme la 1 octombrie, pretul gazelor rusesti pentru Moldova urmeaza sa scada”, a scris Dodon.

Acordul despre care a vorbit Dodon a fost discutat in cadrul intalnirii de sambata dintre cei doi lideri, scrie Mediafax.
Contractul actual al Republicii Moldova cu gigantul rus Gazprom expira anul acesta. Anterior, presedintele moldovean a declarat ca doreste sa negocieze o reducere a tarifelor pentru gazele din Rusia. El a mai spus ca Guvernul anterior a lasat in urma „o bomba energetica” ce ar putea duce la o crestere foarte mare a pretului gazelor pentru populatie. De asemenea, el a mai adaugat ca Republica Moldova este ingrijorata cu privire la faptul ca aprovizionarea cu gaze via Ucraina ar putea fi intrerupta.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole