Igor Dodon: Republica Moldova va plati cu 10-15 dolari mai putin pentru gazele rusesti, de la 1 octombrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dodonPresedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat luni ca pretul gazelor naturale platit de tara sa pentru gazele rusesti va scadea in octombrie cu 10-15 dolari, de la nivelul actual de 235 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Republica Moldova achizitioneaza gaze naturale de la gigantul rus Gazprom ca parte a acordului semnat in 2008 si care expira la 31 decembrie.

De asemenea, Dodon a declarat intr-o conferinta de presa ca Gazprom ar putea reduce si mai mult pretul gazelor, cu 40-50 de dolari, de la 1 ianuarie, si cu 70 de dolari de la 1 aprilie.

Anuntul vine dupa ce sambata s-au intalnit la Moscova presedintii celor doua tari, Vladimir Putin si Igor Dodon.

„La intalnire au fost discutate diverse aspecte ale relatiilor bilaterale, precum si problema gazelor. Aceste negocieri sunt aproape de finalizare si parametrii propusi sunt in general potriviti”, a declarat pentru RIA purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, fara a da detalii suplimentare.

Intr-o postare pe Facebook, Dodon a anuntat sambata ca a ajuns la un acord cu Putin privind reducerea pretului gazelor de la 1 octombrie. Inainte de vizita la Moscova, Dodon afirmase ca va propune o reducere de 30% a pretului gazelor naturale. Pe baza actualului consum de gaze al Republicii Moldova, de trei miliarde de metri cubi, o reducere a pretului de 30% ar fi echivalentul a 200 de milioane de dolari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2