IGPF: Numarul masinilor furate, descoperite de politistii de frontiera, cu peste 70% mai mare decat in 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera au descoperit in anul 2018 239 de autovehicule furate, majoritatea din gama de lux, cu peste 70% mai multe decat in anul precedent, masinile fiind indisponibilizate, iar pe numele celor implicati in aceste infractiuni au fost intocmite doare penale.

Potrivit unui comunicat a Politiei de Frontiera transmis miercuri AGERPRES, cele mai multe masini (196 autoturisme, 27 microbuze, 4 motociclete, 8 automarfare si 4 remorci) au fost gasite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judetul Satu Mare), P.T.F. Nadlac II (judetul Arad) si P.T.F. Bors (judetul Bihor). Cazuri semnificative s-au inregistrat si la frontiera cu R. Moldova, in P.T.F. Albita si P.T.F. Sculeni, precum si la granita cu Bulgaria.

In majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul masinilor respective au declarat, pe timpul cercetarilor, ca nu stiau ca autoturismele se afla in atentia autoritatilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumparatori de buna credinta”. Altii au sustinut ca au primit o suma de bani (in general, de pana la 500 euro) pentru a transporta masina in Romania si, la fel, nu cunosteau ca aceasta e furata.

De asemenea, in perioada de referinta au fost constatate 266 de infractiuni, persoanele implicate fiind atat cetateni romani, cat si albanezi, austrieci, belgieni, bulgari, danezi, francezi, germani, greci, irakieni, iranieni, italieni, moldoveni, polonezi, sarbi, sloveni, spanioli si ucraineni, mai precizeaza IGPF.

Din analizele efectuate la nivelul Politiei de Frontiera Romane, rezulta ca traficul cu autoturisme furate este o activitate ilicita ce aduce beneficii financiare substantiale persoanelor care au ca preocupari acest tip de fapte infractionale, acestea fiind bine organizate la nivelul mai multor state. Rutele folosite sunt, in general, orientate dinspre tarile vest europene cu finalitate in tarile est-europene. De asemenea, cazuistica inregistrata arata ca cele mai multe masini indisponibilizate de Politia de Frontiera sunt din gama celor de lux.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2