IGPF: Numarul persoanelor care au tranzitat Romania a crescut in 2016 cu peste 22%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un numar de 56.400.000 de persoane, dintre care 46.970.000 cetateni U.E. si 9.430.000 cetateni non-U.E, au tranzitat punctele de frontiera ale tarii noastre in anul 2016, mai mult cu 22,3% fata de anul trecut, se arata in bilantul de activitate pe anul trecut al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, informeaza AGERPRES.

In urma controalelor desfasurate de politistii de frontiera se evidentiaza ca nu s-a permis intrarea in tara a 164 cetateni straini, se arata intr-un comunicat de presa.

Totodata, la controlul de frontiera au fost depistate si predate autoritatilor competente 2.959 persoane, cetateni romani si straini, date in urmarire generala, pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera depistand 1.624 cetateni straini care au incercat sa treaca ilegal frontiera.

Au fost depistate 351 grupuri de migranti si au fost identificati 140 traficanti/facilitatori.

Politistii de frontiera au constatat 19.083 fapte ilegale, dintre care 8.084 infractiuni si 10.999 contraventii. Cele mai multe infractiuni au fost tentativa sau trecerea ilegala a frontierei si falsul sau uzul de fals (2.669 fapte), urmate de infractiunile de natura economico-financiara.

S-a constatat ca 16.200.000 mijloace de transport au trecut frontiera nationala.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a apreciat marti, la sedinta de bilant a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, modul in care Politia de Frontiera a gestionat, in anul 2016, fenomenul migrationist, remarcand ca, desi presiunea a crescut la frontierele Romaniei, tara noastra a actionat intr-un mod profesionist, asigurand securitatea la granitele Uniunii Europene, fara a afecta dreptul la libera circulatie al cetatenilor europeni.

„Am parcurs cu multa atentie materialul de evaluare a activitatii de anul trecut si, mai departe de datele sintetice, cifrele impresionante, realizarile si rezultatele semnificative pe care le-ati inregistrat, rezulta o prima concluzie foarte importanta: siguranta frontierelor Romaniei este pe maini bune!”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, intr-un comunicat de presa remis AGERPRES cu ocazia evenimentului.

In context, ministrul Afacerilor Interne a subliniat contributia semnificativa a Politiei de Frontiera la securitatea comuna a spatiului european, prin participarea la misiunile FRONTEX sau BESA: „Cresterea implicarii Romaniei in mecanismele europene inseamna, inainte de toate, profesionalism, seriozitate si recunoasterea eficientei politistilor de frontiera romani. Ca roman, ca ministru de interne, sunt mandra de dumneavoastra si de colegii dumneavoastra care se afla in aceste misiuni si pe care ii salut si le transmit respectul meu”, a spus Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne i-a asigurat pe politistii de frontiera de sprijin in realizarea obiectivelor institutionale, subliniind ca sunt adevarati ambasadori ai Romaniei, iar cartea lor de vizita este profesionalismul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole