IGPF: Peste 2 milioane de persoane au tranzitat frontiera romana in perioada 18 decembrie – 1 ianuarie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 2 milioane de persoane au tranzitat frontiera romana in perioada 18 decembrie – 1 ianuarie, fiind inregistrata o crestere cu 15% fata de acelasi interval de timp, dintr-o perioada normala, informeaza AGERPRES.

„In perioada 18 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 2.145.000 de persoane, din care 975.000 pe sensul de iesire din tara si 1.170.000 pe sensul de intrare in tara, fiind inregistrata o crestere cu 15% fata de acelasi interval de timp, dintr-o perioada normala. Politia de Frontiera Romana a dispus masuri de suplimentare a personalului, sens in care peste 4.200 de politisti de frontiera au desfasurat, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.

De asemenea, a fost folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, tinand cont ca in aceasta perioada sunt efectuate verificari sistematice asupra tuturor persoanelor care tranziteaza frontiera.

Cele mai mari valori de trafic, intr-un timp scurt, au fost inregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare in Romania, insa in urma gestionarii situatiei prin dispunerea unor masuri imediate de fluidizare media timpilor de asteptare la frontiera rareori a depasit 30 de minute”, informeaza Politia de Frontiera Romana intr-un comunicat de presa remis marti AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul tarii, pe unde au trecut aproximativ 767.000 persoane, cele aeroportuare – 596.000 persoane, dar si cele de la frontiera cu R. Moldova – 351.000 persoane.

„Cel mai tranzitat punct de frontiera a fost P.T.F. Aeroport Henri Coanda cu un trafic de aproximativ 385.000 persoane, urmat de P.T.F. Nadlac II cu peste 258.000 persoane si P.T.F. Bors unde politistii de frontiera au verificat peste 166.700 persoane. Totodata, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontiera a fost Albita, cu un trafic de peste 127.000 treceri persoane”, mentioneaza IGPF.

Politistii de frontiera estimeaza ca in perioada imediat urmatoare multi cetateni romani se vor intoarce la resedintelor din strainatate, iar traficul va creste la frontierele din vestul tarii, si, de asemenea, se estimeaza cresteri ale traficului la frontiera cu R. Moldova, pe sensul de intrare in tara, avand in vedere ca in perioada urmatoare se celebreaza sarbatorile de iarna pe rit vechi.

Politia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2