IGPF: Peste 4,6 milioane pachete cu tigari de contrabanda, confiscate in anul 2018

Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera, independent sau in colaborare cu inspectorii vamali ori reprezentanti ai altor institutii abilitate, au retinut anul trecut in vederea confiscarii 4.670.000 pachete tigari de contrabanda, in valoare de peste 8,6 milioane de euro, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), transmite AGERPRES.

Potrivit bilantului pe 11 luni din 2018, au fost retinute si 175,2 kg tutun si 1.223 kg tutun narghilea si au fost destructurate 17 grupuri organizate (conform Legii 39/2003) in vederea savarsirii infractiunii de contrabanda cu tigari in care au fost identificate 157 persoane.

In majoritatea cazurilor, tigarile de contrabanda au fost depistate atat in punctele de trecere ale frontierei, ascunse in mijloace de transport, la frontiera verde, precum si in zona de competenta, pe comunicatiile din apropierea frontierei.

IGPF precizeaza ca traficantii proveneau, preponderent, din Republica Moldova, Romania si Ucraina, dar si din alte tari precum: Polonia, Rusia, Bulgaria, Serbia, Turcia, Austria, Germania, Ungaria etc.

De asemenea, se arata ca cele mai multe incercari de introducere a tigarilor in Romania au fost inregistrate la frontierele de Nord, Est si Sud-Vest.

Politia de Frontiera Romana actioneaza in sistem integrat alaturi de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum si cu alte institutii ale statului cu atributii in domeniul fiscal, pentru combaterea contrabandei, contrafacerii si comertului ilegal cu produse de tutun.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole