IGPR: 187 de persoane si 49 de autovehicule, semnalate in SIS, depistate in ultima saptamana

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

sofer volanPolitistii romani si partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, in ultima saptamana, 187 de persoane, 49 de autovehicule, o arma si 11 documente care faceau obiectul unor semnalari introduse in Sistemul Informatic Schengen.

Potrivit unui comunicat transmis duminica AGERPRES de IGPR, in urma schimbului suplimentar de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala — Inspectoratul General al Politiei Romane, in perioada 25 septembrie — 2 octombrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul tarii noastre, 94 de persoane ce fac obiectul unor semnalari in S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Politistii romani au pus in aplicare sase mandate europene de arestare, au depistat 49 de persoane care erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara si trei persoane care erau semnalate ca disparute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul Romaniei, au fost identificate 13 autoturisme ce erau cautate de partenerii din Spatiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul procedurilor penale, fiind ridicat un document semnalat de statele membre, precum si o arma de foc.

Totodata, potrivit sursei citate, 93 de persoane cautate de autoritatile romane au fost identificate de partenerii straini pe teritoriul lor, in urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 27 erau urmarite de Politia Romana in baza unor mandate europene de arestare, 15 persoane erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, iar sase persoane erau semnalate disparute de autoritatile romane.

Partenerii din statele membre au identificat 36 de autoturisme si 10 documente cautate de autoritatile romane in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cadrul procedurilor penale.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocarii informatiilor de catre autoritatile romane si schimbului de date intre acestea si sistemul comun european de urmarire politieneasca transfrontaliera, respectiv S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), un element determinant pentru procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen. S.I.S. contine date minime despre persoanele sau bunurile urmarite in cadrul unei proceduri judiciare, iar datele si informatiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obtinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecarui stat membru Schengen.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *