IGPR: 648 de persoane semnalate in Sistemul Informatic Schengen – depistate in ultima saptamana

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Politistii romani si partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, in ultima saptamana, 648 de persoane, 72 de autovehicule, 26 de documente si patru certificate de inmatriculare ce faceau obiectul unor semnalari introduse in Sistemul Informatic Schengen – SIS, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al IGPR, in perioada 1 – 8 iunie, au fost localizate, pe teritoriul tarii noastre, 351 de persoane care fac obiectul unor semnalari in SIS, in urma schimbului suplimentar de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

“Politistii romani au pus in aplicare 18 mandate europene de arestare, au depistat 146 de persoane care erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara si noua persoane care erau semnalate ca disparute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul Romaniei, au fost ridicate 17 documente si au fost gasite 49 de autovehicule ce erau cautate de partenerii din Spatiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul procedurilor judiciare”, se arata in comunicat.

Totodata, 297 de persoane cautate de autoritatile romane au fost identificate de partenerii straini pe teritoriul lor, in urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului SIRENE.

“Dintre acestea, 27 erau urmarite de Politia Romana, in baza unor mandate europene de arestare, alte 16 persoane erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, iar doua erau semnalate disparute de autoritatile romane. Totodata, partenerii straini au identificat pe teritoriul lor 23 de autovehicule si noua documente cautate de autoritatile romane in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cadrul procedurilor penale”, se mai arata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *