IGPR: 669 de persoane si 65 de autovehicule semnalate in SIS, depistate in ultima saptamana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii romani si partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, in ultima saptamana, 669 de persoane, 65 de autovehicule si 40 de documente ce faceau obiectul unor semnalari introduse in Sistemul Informatic Schengen, informeaza IGPR.

”In perioada 17 – 24 august, au fost localizate, pe teritoriul tarii noastre, 441 de persoane care fac obiectul unor semnalari in SIS (Sistemul Informatic Schengen), in urma schimbului suplimentar de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane”, se arata intr-un comunicat transmis sambata AGERPRES.

Politistii romani au pus in aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 106 persoane semnalate de statele membre ca avand refuzul intrarii sau sederii pe teritoriul Schengen, 109 persoane care erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara si 13 care erau semnalate ca disparute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul Romaniei, au fost ridicate 35 de documente, au fost gasite 57 de autovehicule si 2 placute de inmatriculare, ce erau cautate de partenerii din Spatiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul procedurilor judiciare, precizeaza sursa citata.

Totodata, 228 de persoane, cautate de autoritatile romane, au fost identificate de partenerii straini pe teritoriul lor, in urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 33 erau urmarite de Politia Romana, in baza unor mandate europene de arestare, 36 erau semnalate de statele membre ca avand refuzul intrarii sau sederii pe teritoriul Schengen, alte 19 erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, iar 3 erau semnalate disparute de autoritatile romane.

Potrivit IGPR, partenerii straini au identificat pe teritoriul lor 8 autovehicule cautate de autoritatile romane in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cadrul procedurilor penale si 5 documente semnalate de Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole