IGPR: Actiune de verificare a comertului cu animale; amenzi de peste un milion de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Amenzi de peste un milion de lei au fost acordate de politisti in cadrul unei actiuni pentru verificarea comertului cu animale, informeaza, sambata, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), transmite AGERPRES.

Peste 2.300 de sanctiuni au fost aplicate si 35 de infractiuni au fost constatate in urma unei actiuni nationale care a urmarit verificarea legalitatii activitatilor comerciale cu animale si a sacrificarii acestora.

Actiunea a avut loc in perioada 6 – 20 decembrie 2019, sub coordonarea Directiei de Ordine Publica.

In activitati au fost angrenati peste 3.800 de politisti, care au actionat impreuna cu reprezentanti ai DSVSA, ANAF, Autoritatii Nationale pentru Zootehnie si Jandarmeriei.

„Au fost efectuate 1.452 de actiuni si controale in targuri, oboare sau in filtre rutiere si au fost verificate 1.000 de autovehicule, precum si 1.600 de animale din punct de vedere al proprietatii sau provenientei. In urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 2.326 de sanctiuni contraventionale, majoritatea la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva practicilor comerciale ilicite si la H.G. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor”, mentioneaza IGPR.

De asemenea, politistii au constatat 35 de infractiuni in domeniul comercializarii si sacrificarii animalelor, fapte de comiterea carora sunt banuite 36 de persoane.

Totodata, au fost confiscate 19 animale, 3.292 de kilograme de produse de origine animala, precum si peste 5.600 de alte tipuri de bunuri, in valoare totala de peste 100.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2