IGPR – actiuni in domeniul evaziunii: Prejudicii de aproape 1,5 miliarde de lei, recuperate anul trecut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prejudicii in valoare de aproape 1,5 miliarde de lei au fost recuperate de politistii de investigare a criminalitatii economice, in urma unor actiuni complexe desfasurate in cursul anului trecut, in domeniul evaziunii fiscale, informeaza un comunicat al IGPR, transmite AGERPRES.

Potrivit sursei citate, fata de 719 persoane au fost dispuse masuri preventive, 127 dintre acestea fiind arestate preventiv.

”Politia Romana, prin Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, a continuat, in cursul anului 2016, actiunile pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, atat in domeniul importului, producerii si comercializarii de produse accizabile (produse energetice, alcool, tutun), cat si in domeniul prestarilor de servicii, utilizarii fortei de munca si al tranzactiilor intracomunitare”, se arata in comunicat.

Anul trecut, politistii de investigare a criminalitatii economice din toata tara au efectuat cercetari in 31.034 de cauze penale, dintre care 15.436 inregistrate in cursul perioadei, fiind solutionate 14.836 dosare (1.283 cu propuneri de trimitere in judecata).

De asemenea, in cadrul dosarelor de evaziune fiscala, au fost recuperate in numerar sau din conturi bancare 478,56 de milioane lei, iar prin alte masuri asiguratorii — 1,01 miliarde de lei, potrivit IGPR.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole