IGPR – actiuni pentru siguranta calatorilor: Peste 1.000 de sanctiuni, de aproape 500.000 de lei, aplicate in ultima luna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 1.000 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 500.000 de lei, au fost aplicate de politistii de la transporturi celor care au incalcat normele in vigoare, in urma unei actiuni desfasurate in perioada 11 ianuarie – 15 februarie.

Potrivit unui comunicat al IGPR, transmis duminica AGERPRES, in aceasta perioada, politistii de la transporturi au desfasurat 112 actiuni pentru prevenirea furturilor, contrabandei si a migratiei ilegale, precum si pentru verificarea legalitatii activitatilor de comert si taximetrie, in zona garilor, porturilor si aeroporturilor.

„In urma activitatilor desfasurate, politistii au intocmit 481 de dosare penale in care efectueaza cercetari pentru stabilirea cu exactitate a situatiei de fapt si tragerea la raspundere a celor responsabili de comiterea unor fapte penale. Politistii au identificat 404 persoane banuite de comiterea unor infractiuni, 302 dintre acestea fiind depistate in flagrant delict. De asemenea, au depistat 26 de persoane ce detineau ilegal droguri, iar de la 12 persoane care sunt cercetate pentru contrabanda politistii au ridicat peste 13.000 de tigarete”, precizeaza IGPR.

Politistii au efectuat peste 2.000 de patrule in statiile de cale ferata si au fost prezenti in peste 2.200 de trenuri de calatori pentru a se asigura ca oamenii ajung cu bine la destinatie.

In cadrul dosarelor penale instrumentate, politistii au efectuat 16 perchezitii domiciliare la persoane banuite de furturi din vagoane de marfa, furt de relee din sistemul feroviar si fapte de talharie, iar fata de 33 de persoane a fost luata masura retinerii. Pentru 15 dintre acestea instantele de judecata au dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile, iar fata de 4 a fost luata masura controlului judiciar pentru 60 de zile.

„Pe parcursul actiunii, politistii de la transporturi au aplicat peste 1.000 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 500.000 de lei, celor care au incalcat normele in vigoare. De asemenea, au confiscat bunuri in valoare de peste 85.000 de lei”, mai informeaza IGPR.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole