IGPR: Masuri de supraveghere judiciara fata de 175 de persoane, dispuse in ultima saptamana

In ultima saptamana, la nivel national, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 175 de persoane si au fost inregistrate 28 de inlocuiri ale masurilor dispuse initial, precizeaza IGPR, informeaza AGERPRES.

”In perioada 10 — 17 ianuarie, la nivel national, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 175 de persoane. Masurile preventive care stabilesc supravegherea judiciara presupun obligatii in sarcina persoanelor fata de care au fost dispuse.

Astfel, politistii desfasoara activitati specifice fata de 44 de persoane pe numele carora a fost dispusa masura arestului la domiciliu si fata de 131 de persoane pe numele carora a fost dispusa masura controlului judiciar”, se arata intr-un comunicat al IGPR transmis duminica AGERPRES.

In aceasta perioada, la nivel national, au fost inregistrate 28 de inlocuiri ale masurilor preventive de supraveghere, dispuse initial, cu alte masuri.

Astfel, in 10 cazuri, controlul judiciar dispus initial a fost inlocuit cu masura condamnarii cu executare si tot in 10 situatii — cu masura arestarii preventive, intr-un caz cu masura condamnarii cu suspendare, iar in altul, cu arestul la domiciliu.

De asemenea, masura arestului la domiciliu, dispusa initial, a fost inlocuita in 4 cazuri cu arestarea preventiva, iar in alte doua — cu masura condamnarii cu suspendare.

Politia Romana verifica, periodic, modul in care persoanele puse sub supraveghere judiciara isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora sesizeaza instanta competenta, precizeaza IGPR.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1