IGPR: Peste 27 de tone de peste, confiscate anul trecut in urma actiunilor de combatere a braconajului piscicol

Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii din structurile de ordine publica au confiscat anul trecut peste 27 de tone de peste si 46 de kilograme de icre, in urma actiunilor de combatere a braconajului piscicol, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al IGPR remis sambata, politistii au efectuat verificari si controale, la nivel national, pe apa si pe uscat, pentru prevenirea si combaterea pescuitului ilegal, a transportului, prelucrarii si comercializarii ilegale a pestelui si produselor din peste.

Astfel, sub coordonarea de specialitate a Directiei de Ordine Publica a Politiei Romane, politistii au continuat actiunile pentru protejarea fondului piscicol.

Au fost organizate aproape 7.400 de actiuni si controale, dintre care 3.142 au fost efectuate in apele continentale, 55 in cele maritime teritoriale, 1.843 pe linia legalitatii transportului pestelui si a produselor din peste, 1.190 pe linia provenientei, prelucrarii, depozitarii si valorificarii pestelui si produselor din peste.

De asemenea, 423 de controale au fost efectuate in amenajari piscicole si asociatii de profil.

Pe parcursul acestor actiuni si controale au fost verificate aproape 4.500 de societati comerciale, piete, targuri, amenajari piscicole si asociatii de profil.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat 1.262 de infractiuni, fapte pentru comiterea carora sunt cercetate penal peste 1.000 de persoane.

De asemenea, politistii au aplicat peste 1.100 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 257.000 de lei si au confiscat peste 27 de tone de peste si 46 de kilograme de icre, fara documente legale de provenienta.

Totodata, au fost ridicate in vederea confiscarii aproape 3.000 de unelte de pescuit, 71 de ambarcatiuni, 39 de motoare de ambarcatiuni si 11 autovehicule.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole