IGPR: Peste 660 de persoane si 37 de autovehicule semnalate in SIS, depistate in ultima saptamana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii romani si partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, in ultima saptamana, peste 660 de persoane, 37 de autovehicule si 46 de documente ce faceau obiectul unor semnalari introduse in Sistemul Informatic Schengen, trasmite AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al IGPR, in perioada 3 – 9 ianuarie, au fost localizate, pe teritoriul tarii noastre, 459 de persoane care fac obiectul unor semnalari in SIS (Sistemul Informatic Schengen), in urma schimbului suplimentar de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

Politistii romani au pus in aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 61 de persoane semnalate de statele membre ca avand refuzul intrarii sau sederii pe teritoriul Schengen, 211 persoane care erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara si 7 care erau semnalate ca disparute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul Romaniei, au fost ridicate 21 de documente, au fost gasite 14 autovehicule, doua documente de inmatriculare a autovehiculelor si 3 placute de inmatriculare ce erau cautate de partenerii din Spatiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul procedurilor judiciare, informeaza duminica IGPR.

Totodata, 202 persoane cautate de autoritatile romane au fost identificate de partenerii straini pe teritoriul lor, in urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 32 erau urmarite de Politia Romana, in baza unor mandate europene de arestare, 16 erau semnalate ca avand refuzul intrarii sau sederii pe teritoriul Schengen, alte 24 de persoane erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, iar 5 erau semnalate disparute de autoritatile romane.

IGPR mai arata ca partenerii straini au identificat pe teritoriul lor un autovehicul si 25 de documente cautate de autoritatile romane in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cadrul procedurilor penale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2