IGPR: Peste 800 de percheziţii pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată, desfăşurate în perioada ianuarie-martie

Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 800 de percheziţii pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată au fost efectuate în primele trei luni ale acestui an, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), informează AGERPRES.

„Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurori DIICOT, au acţionat pe linia combaterii traficului de droguri şi a combaterii traficului de persoane, în vederea documentării activităţii infracţionale a 1.205 persoane, dintre care 430 au fost reţinute şi 303 arestate. Pe linia combaterii traficului ilicit de droguri, poliţiştii specializaţi au efectuat 227 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost puse în executare 660 de mandate de percheziţie domiciliară şi 835 de mandate de aducere. Au fost cercetate 968 de persoane, fiind reţinute 357 şi arestate 251”, se arată într-un comunicat al IGPR transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, în urma activităţilor care au vizat traficul de droguri au fost destructurate opt grupuri infracţionale organizate formate din 59 de persoane, dintre care 48 au fost arestate. De asemenea, au fost indisponibilizate peste 67 de kilograme de droguri, precum şi 4.268 de comprimate.

„Pe linia combaterii traficului de persoane, în primele trei luni ale anului 2021, structurile specializate au efectuat 50 de acţiuni operative, au fost puse în executare 152 de mandate de percheziţie domiciliară şi 250 de mandate de aducere. Au fost cercetate 237 de persoane, fiind reţinute 73 şi arestate 52”, precizează IGPR.

În urma acestor activităţi au fost destructurate 11 grupuri infracţionale organizate compuse din 58 de persoane, dintre care 32 au fost arestate.

La acţiunile poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, desfăşurate sub coordonarea DIICOT, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole