IGPR: Peste 85 de milioane de lei proveniti din fraude economico-financiare, recuperati in primele 9 luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In primele 9 luni ale acestui an, in urma actiunilor desfasurate de Politia Romana, prin Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, au fost recuperati peste 85 de milioane de lei proveniti din fraude economico-financiare, fiind instituite masuri asiguratorii asupra unor bunuri in valoare de peste 1 miliard de lei, iar fata de peste 600 de persoane au fost dispuse masuri preventive, informeaza IGPR, transmite AGERPRES.

”Astfel, in primele 9 luni ale acestui an, in cauzele penale in care s-au efectuat cercetari, din valoarea prejudiciilor cauzate s-au recuperat, in numerar sau din conturi bancare, 68.553.000 de lei si au fost instituite masuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile si imobile in valoare de aproximativ 669.634.000 de lei”, se arata intr-un comunicat transmis sambata AGERPRES.

Activitatile desfasurate de politisti s-au concretizat cu 2.033 de propuneri de trimitere in judecata si 853 de declinari catre alte structuri competente, mentioneaza sursa citata.

Fata de 624 de persoane dintre cele cercetate s-au luat masuri preventive, dintre care 74 — masuri de arestare preventiva, 19 de arest la domiciliu, 455 de control judiciar si 76 de retinere.

De asemenea, politistii au finalizat activitatile dispuse in dosarele in care urmarirea penala se efectueaza de procurori, in baza a 2.413 delegari.

”In cadrul acestor activitati, au fost luate masuri preventive fata de 235 de persoane si au fost aplicate masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile in valoare de aproape 334.000.000 de lei si au fost indisponibilizati peste 17.200.000 de lei, in numerar si in conturi bancare”, precizeaza IGPR.

Demersurile efectuate de politisti in vederea combaterii criminalitatii economico-financiare au fost sustinute de celelalte institutii cu atributii in domeniu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole