IGPR: Produse de protectie a plantelor si substante utilizate in igiena si sanatatea publica, ridicate de politisti in cadrul unei actiuni nationale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 1.000 de kilograme si aproape 1.400 de litri de produse de protectie a plantelor si substante utilizate in igiena si sanatatea publica, la dezinfectie, dezinsectie si deratizare au fost ridicate in cadrul unei actiuni de verificare a activitatilor operatorilor inregistrati sau autorizati sa desfasoare operatiuni cu astfel de substante, a informat IGPR.

Potrivit sursei citate, aproape 2.000 de agenti economici au fost verificati, iar fata de 56 de persoane sunt efectuate cercetari in cadrul unor dosare penale.

Politistii desfasoara, sub coordonarea de specialitate a Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase, la nivel national, o actiune pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul produselor de protectie a plantelor si al substantelor utilizate in igiena si sanatatea publica, la dezinfectie, dezinsectie si deratizare, se arata intr-un comunicat transmis sambata de IGPR.

Pentru indeplinirea obiectivelor stabilite si verificarea tuturor aspectelor prevazute si sanctionate de legislatia incidenta acestor domenii se actioneaza impreuna cu specialisti din componenta institutiilor care, potrivit legii au competenta, atributii legale si expertiza in domeniu (oficii fitosanitare judetene, directiile judetene sanitare – veterinare si pentru siguranta alimentelor, directiile judetene pentru sanatate publica, inspectorate teritoriale de munca etc).

In perioada 21 noiembrie – 26 decembrie, politistii de la arme, explozivi si substante periculoase au efectuat verificari si controale la 1.968 de agenti economici inregistrati sau autorizati sa desfasoare operatiuni cu substante utilizate pentru igiena si sanatatea publica, la dezinfectie, dezinsectie si deratizare (1.399) sau cu produse de protectie a plantelor (569).

In urma activitatilor desfasurate, au fost constatate 84 de fapte de natura penala, dintre care 47 de infractiuni prevazute de OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, opt sanctionate de art. 359 Cod penal, privind traficul de produse sau substante toxice, si 14 la Legea 211/2011 privind regimul deseurilor.

Conform IGPR, au fost dispuse masuri de cercetare a 56 de persoane care sunt banuite ca, sub diferite forme, ar fi participat la savarsirea acestor infractiuni. De asemenea, au fost indisponibilizate, in vederea confiscarii, 214 kg. si 1.062 de litri de produse de protectie a plantelor, precum si 858,77 kg. si 335,5 de litri de substante utilizate in igiena si sanatatea publica, la dezinfectie, dezinsectie si deratizare.

Tot in cadrul actiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate de catre institutiile participante la actiune 287 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 508.300 de lei.

Astfel de activitati au fost desfasurate si in primul trimestru al anului 2019, urmand ca ele sa se desfasoare si in perioada urmatoare.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole