IGPR: Recomandari la instalarea pe telefonul mobil a diverselor aplicatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii recomanda utilizatorilor sa fie precauti la instalarea pe telefonul mobil a diverselor aplicatii si sa nu acceseze link-urile primite prin e-mailuri care solicita actualizarea informatiilor personale.

“Pentru a folosi telefonul mobil in siguranta, va recomandam sa instalati doar aplicatiile necesare si numai dupa ce ati verificat la ce date au acces (pozitionare geografica, contacte, apeluri telefonice etc.). Setati o parola sau un pattern pe telefon si cod PIN pe cartela. Trebuie sa cunoasteti setarile de securitate pentru telefon si sa configurati dispozitivul la blocare automata.

Configurati-va telefonul astfel incat sa se blocheze automat dupa (re)pornire sau la un interval de timp cat mai scurt in cazul inactivitatii. Realizati salvari periodice ale datelor pe un suport extern pentru a le putea recupera, in caz de pierdere. De asemenea, este indicat sa instalati un program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic si accesati doar site-uri sigure”, precizeaza IGPR intr-un comunicat transmis duminica AGERPRES.

Politistii mai recomanda evitarea utilizarii retelelor wi-fi publice pentru operatiuni bancare, comert on-line sau afaceri personale, precum si rularea programelor a caror origine nu poate fi verificata.

De asemenea, utilizatorii sunt sfatuiti sa nu deschida atasamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuti.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2