IGSU a lansat o campanie pentru educarea populatiei in situatia producerii unui cutremur (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a lansat campania „Nu tremur la cutremur”, care vizeaza dezvoltarea culturii preventive si de educare a populatiei in situatia producerii unui seism, informeaza AGERPRES.

Pe pagina de Facebook a IGSU a fost publicat, luni, un videoclip in care este explicat ce trebuie facut in timpul manifestarii unui seism cu o magnitudine ridicata.

„Misiunea noastra ramane salvarea vietii, insa fiecare dintre noi trebuie sa manifeste responsabilitate si sa invete principalele masuri si reguli de autoprotectie. Insusirea si adoptarea unui comportament proactiv in fata unor situatii de urgenta va pot salva viata”, se arata in postarea IGSU.

Totodata, este prezentat si site-ul fiipregatit.ro, Platforma nationala de pregatire pentru situatii de urgenta, unde pot fi consultate ghiduri cu informatii in caz de inundatie, avalansa, ger, viscol, cutremur, incendiu, alunecare de teren, furturi, furtuna si multe alte situatii deosebite sau despre cum trebuie acordat primul ajutor sau ce este de facut cand cineva se confrunta cu violenta domestica.

Inspectoratul mai anunta ca luni, pana la ora 17,00, intrarea la Muzeul National al Pompierilor (Foisorul de Foc) este libera.

La 4 martie se implinesc 42 de ani de la cutremurul din 1977, soldat cu 1.578 de morti, foarte multi raniti si zeci de mii de locuinte prabusite.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2