IGSU: Masuri speciale pentru eliminarea riscului de explozie la sonda de gaz din judetul Satu Mare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Procedura de interventie in cazul sondei de gaz din judetul Satu Mare prevede ca actiunile de stingere a incendiului sa fie precedate, in mod obligatoriu, de masuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care sa reduca presiunea, informeaza AGERPRES.

“Pentru gestionarea situatiei de urgenta generata de incendiul produs la o sonda de gaz din localitatea Moftinu Mare din judetul Satu Mare, la nivelul IGSU s-au dispus o serie de masuri care au ca scop inlaturarea starii de pericol si restabilirea starii de normalitate in zona”, informeaza un comunicat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta transmis marti AGERPRES.

Inspectorul general al IGSU, Daniel Dragne, impreuna cu o echipa de specialisti din cadrul inspectoratului, s-a deplasat marti in judetul Satu Mare pentru a prelua comanda si coordonarea actiunilor derulate in cooperare cu celelalte autoritati care detin expertiza in domeniu, pentru eliminarea posibilitatii producerii unor explozii.

“Luand in considerare specificitatea acestor tipuri de situatii de urgenta, procedura de interventie prevede ca actiunile de stingere a incendiului sa fie precedate, in mod obligatoriu, de masuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care sa reduca presiunea la capatul sondei”, se arata in comunicat.

Marti seara, va avea loc o sedinta de lucru pentru analiza situatiei si stabilirea solutiilor tehnice, la care au fost convocati, de catre societatea detinatoare a sondei afectate, reprezentanti ai unor companii de profil din Anglia, Olanda si Canada.

In plan operational au fost luate masuri de echipare suplimentara pentru protectia personalului care se afla la fata locului, avand in vedere temperaturile ridicate generate de arderea violenta, substantele rezultate in urma acesteia, dar si zgomotul produs de incendiu.

“In contextul riscului ridicat de producere a unor acumulari de gaze care sa conduca la o explozie, in cursul zilei de ieri s-a luat decizia de asigurare a protectiei zonei fara intreruperea procesului de ardere, pana la momentul in care societatea detinatoare a sondei va asigura toate masurile de securitate atat pentru echipajele de pompieri, cat si pentru populatia din zona”, se mai arata in comunicat.

La fata locului se afla patru echipaje de pompieri salvatori. Celelalte forte si mijloace dislocate anterior au fost retrase in subunitati, fiind posibila alertarea acestora la locul incendiului, in functie de evaluarile realizate de catre comandantul interventiei si de evolutia situatiei operative din teren.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *