IGSU: Peste o mie de incendii, stinse de pompierii militari in ultima saptamana

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Peste o mie de incendii au fost stinse de pompierii militari in ultima saptamana, iar echipajele SMURD au asistat medical circa 5.600 de persoane, potrivit unui comunicat de presa transmis duminica de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), informeaza AGERPRES.

Referitor la actiunile de prevenire, in perioada 20-25 martie, inspectorii au continuat activitatile de indrumare si control, pe linia respectarii masurilor de aparare si stingere a incendiilor la institutii publice si operatori economici din diverse domenii de activitate (comert, alimentatie publica, turism, de agrement etc.). Astfel, personalul specializat a desfasurat 897 controale la nivel national, in urma carora au fost aplicate 2.198 sanctiuni contraventionale (253 amenzi si 1.945 avertismente), in cuantum de peste 333.800 lei, au informat reprezentantii IGSU.

De asemenea, in perioada mentionata, la nivel national s-au realizat 926 actiuni pentru educarea preventiva, pregatirea si verificarea adoptarii masurilor de protectie a populatiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Concomitent cu activitatile de control asupra respectarii normelor de aparare impotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunitatilor operative de interventie au efectuat 1.874 actiuni de recunoastere in teren pentru a stabili modul de interventie in cazul producerii unor eventuale situatii de urgenta.

Conform comunicatului IGSU, in plan operational, in perioada 20-25 martie, au fost derulate 7.474 interventii la nivel national, salvatorii fiind solicitati la 1.064 misiuni de stingere a incendiilor, 5.781 actiuni SMURD (5.755 pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si 26 misiuni de descarcerare), respectiv 629 pentru deblocare/salvare si protectie a comunitatilor.

De asemenea, in cele sase zile, 5.674 persoane au fost asistate medical de catre pompierii care incadreaza echipajele de prim-ajutor calificat si terapie intensiva mobila, iar alte 51 persoane aflate in dificultate au fost salvate din medii ostile vietii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2