IGSU va desfasura lunar exercitii pentru verificarea sistemului de alarmare in situatii de protectie civila

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta va desfasura incepand din august, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, exercitii pentru testarea si verificarea sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

“In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, in intervalul orar 10,00 — 11,00, vor fi actionate sirenele de alarmare publica existente la nivel national. Simularile vor incepe miercuri, 2 august, si vizeaza atat verificarea echipamentelor care pot fi actionate in mod centralizat (simultan), dar si a celor cu actionare locala”, precizeaza IGSU, intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Rezultatele verificarilor vor fi centralizate la nivel judetean si vor face obiectul unor analize in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, in vederea imbunatatirii modului de alarmare a populatiei in situatii de protectie civila.

In perioada 18 — 21 aprilie, IGSU a desfasurat, la nivel national, cel mai amplu exercitiu de testare a sirenelor care anunta situatiile de protectie civila. Timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene din totalul celor 7.713 mijloace tehnice de alarmare existente la nivel national, se arata in comunicat.

Instiintarea, avertizarea, prealarmarea si alarmarea se realizeaza in scopul dispunerii masurilor de protectie a populatiei si bunurilor materiale, precum si pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice au loc pe timpul inundatiilor, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor, mentioneaza IGSU.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *